SICAK OLDUĞU KADAR SOĞUK ÇORBALARDA TÜRK MUTFAĞININ VAZGEÇİLMEZLERİNDEN BENDE İLK KEZ SİZİNLE HEM SOĞUK ÇORBA , HEM MEZE HEM APERATİF OLARAK SUNABİLECEĞİNİZ BİR TARİF PAYLAŞMAK İSTEDİM
MALZEMELER
800 GRAM YOĞURT(SÜTAŞ KAYMAKSIZ)
1/2 DEMET DEREOTU
YARIM KİLO HAŞLANMIŞ BUĞDAY YARMASI
TUZ
YAPILIŞI
BUĞDAYLARI GECEDEN SICAK SUDA BEKLETİP SABAH HAŞLANMAYA BIRAKIYORUZ. YOĞURDU SUYLA AKIŞKAN HALE GETİRİP(KIVAM TAMAMEN SİZE BAĞLI BEN YOĞUN SEVİYORUM) İÇERİSİNE İNCE KIYILMIŞ DERE OTUNU ,TUZU VE HAŞLANMIŞ OLAN BUĞDAY YARMASINI EKLEYİP GÜZELCE HARMANLIYOR SERVİS TABAĞINA ALIP SUMAKLA SÜSLEYEREK SERVİS YAPIYORUZ
AFİYET OLSUN SEVGİLER
Ellerine sağlık çok severim bu çorbayı bende, sevgiler:))
YanıtlaSiltanıştığıma memnun oldum canım.
YanıtlaSileline sağlık mmmmmm.
banada beklerim:)
Ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilBu çorbanın soğuk ve sıcak her haliyle seviyorum...
Dereotlu denememiştim ama mükemmeldir ben dereotuna bayılanlardanım...
Sevgilerimle...
çook everim yaz aylarında buz gibi ayranın içinde :)
YanıtlaSilurfada bunu her masaya getiriyorlar okadar güzel yapıyorlar.
ellerine sağlık :)