24 Nisan 2015 Cuma

SOMON DİLİM IZGARA

Balık her daim sofraların vazgeçilmezlerinden bendenizde haftada en az iki gün balık tüketmeye önem gösteriyorum.Bildiğiniz gibi özellikle somon soğuk yerlerde yaşadığından dolayı içerdiği omega-3 ile kalp sağlığı için oldukça önemli , yağlı bir balık olması sebebiyle ızgarada çok az yağ ekleyerek pişirmeniz ve yanında istediğiniz bir salata ile servis etmeniz güzel bir seçenek olur.Ben balığın yanında patates salatasını çok yakıştırıyorum.Tarif ise şöyle ;

MALZEMELER
2-3 adet Norveç Somonu Dilim
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, Karabiber
Salata için
3-4 orta boy haşlanmış patates
istenilen yeşillikler
limon suyu , tuz ve zeytinyağı

YAPILIŞI
Ben fırının ızgara kısmında yapıyorum, isterseniz ızgara tavasındada yapabilirsiniz.Dilim somonların üzerine tuz,karabiber dökerek lezzetlendirme işlemini yaptıktan sonra zeytinyağını fırça yardımıyla her yerine sürüyoruz.Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıp fırının ızgara kısmında her iki tarafını güzelce pişiriyoruz.
Küp küp doğrayıp haşladığımız patatesleri yeşillikler , tuz ,limon suyu ve zeytinyağı ile bir araya getirip ızgaradan aldığımız balıkları salata ile birlikte servis ediyoruz.
Afiyet Olsun 
Sevgiler

10 yorum:

  1. Ellerinize saglık çok güzel görünüyor. :D www.acemiden.com

    YanıtlaSil
  2. Şahane çok güzel görünüyorlar. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Benim dışımda kimse somonu sevmediğinden bizde yapılmayan bir balık türü bu. ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. en sevdiklerimden afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  5. Annenin favori balığı çok sever .
    Afiyetler olsun, elerinize sağlık.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  6. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. Ebru hanım çok leziz görünüyor ellerinize sağlık. bende severim somonu hatta fotoları hazırlayıp birtürlü bloğa yazıyı ekleyememiştim. :) Sevgilerimle (apaydindunyam.blogspot.com)

    YanıtlaSil

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL