16 Mart 2015 Pazartesi

MANTARLI BİFTEK

Merhabalar bugün sizlerle hem pratik hem leziz bir tarif paylaşmak istiyorum.

MALZEMELER
7-8 adet dana biftek (kişi sayısına göre artırılabilir)
1 orta boy soğan
yarım çay bardağı sıvı yağ
tuz , karabiber , kekik
1 kase ayıklanmış mantar
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
1 su bardağı su 
Sunum için patates püresi
 (4-5 adet haşlanmış patates , 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve yarım çay bardağı süt)

YAPILIŞI
Isıtılmış tavaya sıvı yağ konulur , biftekler 3 er 3 er tavaya konup rengi döndürülür ve kenara alınır.Tüm bifteklere aynı işlem yapıldıktan sonra üzerine rendelenmiş soğan konulup kısık ateşte ağzı kapalı olarak 5-6 dakika  pişmeye bırakılır.Salça ve su eklenir, tuzu karabiberi ve kekiğide ekledikten sonra ağzı kapalı 15 dakika pişmeye bırakılır.Ayıkladığımız mantarları ekledikten sonra kısık ateşte 15-20 dakika daha pişirip hazırladığımız patates püresi ile servis edilir.

Afiyet Olsun 
Sevgiler



13 yorum:

  1. hmmmm bayılırım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Nefis bir yemek olmuş Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar..Mantarı da bifteği de çok severim. İkisi birleşince tadı dehşet olmuştur. Ellerinize sağlık
    Sevgilerle

    YanıtlaSil
  4. Ne güzel bir tarif ve ne güzel bir sunum.. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. ellerinize sağlık. afiyet olsun

    YanıtlaSil
  6. Himmm nefis gözüküyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize sağlık, nefis olmuş, mantarı da et yemeklerine çok yakıştırırım.sevgiler

    YanıtlaSil
  8. ellerinize sağlık bu akşam bende de biftek var..

    YanıtlaSil
  9. görüntü sunum harika canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Ellerine sağlık çok güzel görünüyor .

    YanıtlaSil
  11. ellerine sağlık canım süper görünüyor.

    tolunay

    YanıtlaSil
  12. Patates püresi ne kadar beyaz olmuş. Acaba fotoğrafta mı öyle çıktı?

    YanıtlaSil

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL