Merhabalar bugün sizlerle hem pratik hem leziz bir tarif paylaşmak istiyorum.
MALZEMELER
7-8 adet dana biftek (kişi sayısına göre artırılabilir)
1 orta boy soğan
yarım çay bardağı sıvı yağ
tuz , karabiber , kekik
1 kase ayıklanmış mantar
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
1 su bardağı su
Sunum için patates püresi
(4-5 adet haşlanmış patates , 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve yarım çay bardağı süt)
YAPILIŞI
Isıtılmış tavaya sıvı yağ konulur , biftekler 3 er 3 er tavaya konup rengi döndürülür ve kenara alınır.Tüm bifteklere aynı işlem yapıldıktan sonra üzerine rendelenmiş soğan konulup kısık ateşte ağzı kapalı olarak 5-6 dakika pişmeye bırakılır.Salça ve su eklenir, tuzu karabiberi ve kekiğide ekledikten sonra ağzı kapalı 15 dakika pişmeye bırakılır.Ayıkladığımız mantarları ekledikten sonra kısık ateşte 15-20 dakika daha pişirip hazırladığımız patates püresi ile servis edilir.
Afiyet Olsun
Sevgiler
hmmmm bayılırım ellerine sağlık
YanıtlaSilNefis bir yemek olmuş Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilEllerinize sağlık:))
YanıtlaSilMerhabalar..Mantarı da bifteği de çok severim. İkisi birleşince tadı dehşet olmuştur. Ellerinize sağlık
YanıtlaSilSevgilerle
Ne güzel bir tarif ve ne güzel bir sunum.. Ellerine sağlık :)
YanıtlaSilellerinize sağlık. afiyet olsun
YanıtlaSilHimmm nefis gözüküyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilEllerinize sağlık, nefis olmuş, mantarı da et yemeklerine çok yakıştırırım.sevgiler
YanıtlaSilellerinize sağlık bu akşam bende de biftek var..
YanıtlaSilgörüntü sunum harika canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilEllerine sağlık çok güzel görünüyor .
YanıtlaSilellerine sağlık canım süper görünüyor.
YanıtlaSiltolunay
Patates püresi ne kadar beyaz olmuş. Acaba fotoğrafta mı öyle çıktı?
YanıtlaSil