Zaful

19 Kasım 2014 Çarşamba

ÇÖP ŞİŞTE HAMSİ

Merhaba kış geldiğinde balık sezonu açılır ve çeşit çeşit balıklar sofralarda yerini alır.En sevilen ve bir o kadar yararlı olan hamsinin faydalarını biliyormusunuz ;
Kötü kolesterolü düşürür , kan basıncını azaltır , migren ve depresyona iyi gelir, kemik erimesine iyi gelir , seratonin hormonunun salgılanmasını artırarak sinirlere iyi gelir ve içerdiği omega-3 kalp sağlığını korumak için etkilidir.
Bu kadar yararı olan bir balığı bol bol tüketmek gerek öyle değil mi?
Bende hamsi seven yarı karadenizli biri olarak kış aylarında çokça tüketiyorum.Genelde tavada veya buğulama şeklinde yapılan hamsiyi birde çöpşişte denesem nasıl olur acaba dedim ve sonuç mükemmel oldu.Hem daha hafif hem de lezzetli bir yemek çıktı ortaya tarifine gelince;

MALZEMELER
1 kilo ayıklanmış hamsi (kılçıkları kalsın)
1 adet limon
tuz , karabiber
sıvı yağ
süslemek için biber dilimleri
küçük boy çöp şiş
YAPILIŞI
Hamsileri kılçıklı kalacak şekilde ayıklayıp yıkıyoruz.Çöp şişlere diziyoruz(şişi kılçıktan geçirirseniz balığın dağılmasını önlersiniz)Izgaramızın tellerini bir fırça yardımıyla güzelce yağlıyoruz, daha sonra üzerine hazırladığımız şişleri diziyoruz.Tekrar fırça yarımıyla çöp şişteki hamsilerin üzerini de fırçayla yağlayıp tuz ve karabiber ile lezzetlendiriyoruz. Izgarada pişmeye bırakıyoruz bir taraf piştikten sonra diğer tarafı çevirip yağ ve tuz-karabiber işlemini tekrarlıyoruz.Her iki tarafta pişince servis tabağına alıp süsleyip servis ediyoruz.Yanında benim önerim patates püresi oluyor her zaman çünkü hem balığın hazmını kolaylaştırıyor hem de lezzet olarak çok yakışıyor.
Afiyet Olsun 
Sevgiler


2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık, ah keşke kokusu da yemesi gibi zevkli olsa...

    YanıtlaSil
  2. çok güzel ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL