Zaful

4 Ağustos 2014 Pazartesi

FIRINDA PATLICAN KEBAP

Merhaba hafta sonu ne yapsam diye düşünürken markete gidip ne var ne yok taze ve güzel derken ortaya bu manzara çıkıverdi.Oldukça pratik , leziz ve görsel bir şölen denemenizi öneririm.
MALZEMELER
400 gram dana-kuzu kıyma

2 orta boy soğan
tuz,pul biber,kimyon
1 çay bardağı galeta unu
2 küçük patlıcan
2 küçük kabak 
2 orta boy patates
1 adet Biber ,1 adet domates
2 yemek kaşığı domates salçası ,1 su bardağı su ve 4 yemek kaşığı sıvı yağ (üzeri için)

YAPILIŞI
Sebzeler hariç tüm malzemeleri güzelce yoğuruyoruz.Köfteleri yuvarlak şekilde hazırlayıp sebzeleri halka halka doğradıktan sonra fırın kabına bir köfte bir sebze şeklinde resimdeki gibi diziyoruz.Üzerini biber ve domates ile süslüyoruz.Üzerine hazırladığımız salçalı karışımı güzelce döküp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dakika kadar pişiriyoruz. Sıcak olarak servis ediyoruz.Yanına pilav ile birlikte sunabileceğiniz gibi salataylada servis edebilirsiniz
Afiyet Olsun Sevgiler



1 yorum:

  1. Ben bu lezzeti çok seviyorum hem pratik hem de nefisss....
    Ellerinize sağlık...
    Afiyetler olsun...
    Sevgiler.

    YanıtlaSil

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL