MUTFAKTA İŞİNİZE YARAYACAK PRATİK BİLGİLER

  • UN İLE YAPILAN KEK , KURABİYE ,PASTAYA BİRAZ LİMON SUYU EKLERSENİZ HAMURUN KABARMASINI SAĞLARSINIZ.
  • HAMUR İŞİ YAPARKEN GÜZEL AÇABİLMEK İÇİN ÜZERİNİ NEMLİ BİR BEZLE ÖRTÜP YARIM SAAT DİNLENDİRİN.
  • FASÜLYE ,NOHUT ,MERCİMEK GİBİ BAKLİYATLARI BÖCEKLENMEKTEN KORUMAK İÇİN KAVANOZLARI SIK SIK HAVALANDIRIN.
  • FIRINDA TAVUK YAPARKEN ÜZERİNİN KIZARMASI İÇİN YOĞURT, SALÇA,YAĞ VE BAHARATLARDAN OLUŞAN SOSA 1 YEMEK KAŞIĞI BAL EKLEYİN
  • ET PİŞİRİRKEN SERT OLMASINDAN ŞİKAYETÇİYSENİZ PİŞME SUYUNA BİRAZ LİMON SIKMAYI DENEYİN
  • KURU BÖRÜLCE HAŞLARKEN KARARMAMASI İÇİN HAŞLAMA SUYUNA YARIM LİMON KOYUN
  • IZGARA KIZARTMA KÖFTE YAPARKEN İÇERİSİNE EKLENEN MAYDANOZ YANAR BUNUN İÇİN MAYDANOZU İÇERİSİNE KOYMAK YERİNE KIZARTTIKTAN SONRA ÜZERİNE KIYILMIŞ MAYDANOZLA SÜSLEME YAPABİLİRSİNİZ
  • PATATES SALATASI YAPARKEN PATATESLERİN KABUKLARINI SOYUP KÜP KÜP DOĞRAYARAK TUZLU SOĞUK SUDA HAŞLARSANIZ HEM ÇABUK HAŞLANIR HEMDE ŞEKİLLERİ BOZULMAZ


Yorumlar

  1. Merhabalar;
    Blogunu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım.
    98. takipçin benim.
    Bana da gelirsen sevinirim :)
    Mutlu Bayramlar
    Sevgiler
    http://whiteglaze.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar;
    Blogunu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım.
    98. takipçin benim.
    Bana da gelirsen sevinirim :)
    Mutlu Bayramlar
    Sevgiler
    http://whiteglaze.blogspot.com

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler