DOĞAL YAĞLAR VE FAYDALARI


Merhabalar bugün bir faydalı bilgiler postu ile sizinleyim. İlaç sanayinde bitkilerden çok fazla yararlanılıyor. Peki bitki ve meyvelerin yağlarının da çok faydalı olduğunu biliyor musunuz? Tabi ki önemli olan yağların doğal halini bulabilmek esans şeklinde olanlarda farklı yağlara sadece esansı konularak üzerinde yazılan yağ ortaya çıkıyor.Alacağınız zaman %100 kayısı yağı vb. gibi yazmasına özen gösterin.
Nedir bu yağların faydaları sizler için en çok kullanılanları yazacağım;

ARGAN YAĞI
Son zamanlarda çok fazla adını duyduğumuz yağlardan biri olan Argan yağı hem cilt için hem de saç bakımında çok etkili bir yağdır.Cilt üzerindeki yaşlılık etkilerini azaltır,gözenekleri temizler.Saç için kullanıldığında ise mat saçlar daha sağlıklı görünür ve doğal bir parlaklık verir.Saçın kolay şekil almasını sağlar.saç köküne etki ettiği için saç şekillendirme sırasında oluşacak dökülme kopma gibi durumları ortadan kaldırır.İçeriğinde bulunan yoğun E vitamini sayesinde boya kaynaklı yıpranan saçların sağlıklı hale gelmesini sağlar.

BİBERİYE YAĞI
En önemli özelliği baş ağrısına iyi gelmesidir. Kas ve eklem ağrılarında tedaviye yardımcı olarak kullanılabilir.kan dolaşımını hızlandırır.İyi bir antiseptik olduğundan tırnak ve ayaklarda oluşan mantarlarda akne tedavilerinde etkilidir.Masaj yaparken kullanılırsa romatizmal ve kas ağrılarına iyi gelir.(hamilelik döneminde kullanılmaz)

BUĞDAY YAĞI
Zengin A, E ve D vitamini kaynaklarından biri olup kuru ve çatlak ciltleri nemlendirmede çok iyi bir yağdır. Hücre yenileyici özelliği sayesinde yara, yanık gibi cilt problemlerinde kullanılır. Zengin E vitamini içeriği sayesinde güçlü bir antioksidandır.Aynı zamanda cildi güneşin zararlı etkilerinden korumaya yardımcı olur. Hamilelikte kullanılırsa çatlak oluşumunu önlemede etkilidir.

KAYISI ÇEKİRDEĞİ YAĞI 
Cildi sıkılaştırma özelliğine sahip olan kayısı çekrdeği yağı kırışıklıkların giderilmesinde oldukça etkilidir.Bu nedenle antiaging diye adlandırılan pek çok kozmetik üründe bulunur.Cilt temizliğinde kullanıldığında cilde canlılık verir.İlk yaşlanma belirtilerinde oluşmaya başlayan kırışıklıkların önlenmesinde önemli rol oynar.Kayısı yağını kullandıktan sonra güneşe çıkmayınız!!! 

JOJOBA YAĞI
Kozmetik sektöründe çok fazla kullanılan yağlardan biri olan jojoba yağı hem saç hem cilt bakımında oldukça faydalıdır.Saça parlaklık kazandırır.Makyaj temizleyici olarak kullanılabilir. Ciltteki kırışıklıkları ve yeni oluşan çizgileri azaltmada etkilidir. Jojoba yağını doğrudan cildinize sürerek nemlendirici olarak kullanabilirsiniz.

KARANFİL YAĞI
Sinirleri uyuşturma özelliği olan karanfil yağı iyi bir antiseptik ve ağrı kesicidir.Diş ağrılarında etkili olduğu gibi diş eti çekilmeleri ve iltihaplarda faydalıdır,ağız kokusunu giderir.Diş ağrılarında pamuk üzerine damlatılarak dişe uygulanır.
LAVANTA YAĞI
Uykusuzluk,stres ,baş ağrısı gibi durumlarda kullanılır.Yatmadan önce yastığa damlatacağınız bir iki damla lavanta yağı uykusuzluk sorununa iyi gelir.Ayrıca cilde sürüldüğünde ateşi düşürme özelliğine sahiptir.
OKALİPTUS YAĞI
Üst solunum yolu enfeksiyonlarında buğu olarak kullanılır.
BERGAMOT YAĞI
İştah arttırıcı özelliği olan bergamot yağı stres ve endişeli kişiler için harika bir çözümdür.Bağışıklık sistemini güçlendirir ,yorgunluk ve stresi azaltır.

CEVİZ YAĞI
Kuru yıpranmış ciltlerde tercih edilen bir yağ olup göz çevresi kırışıklıkları için kullanılabilir. İçeriğinden dolayı yaşlanmayı geciktirici özelliğe sahiptir.
Egzema, sedef gibi rahatsızlıkların tedavisinde bitkisel destek olarak kullanılabilir.Tüketildiğinde kolesterolü düşürme etkisine sahiptir.


HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI
Hindistan cevizi yağı son zamanlarda çok fazla duyduğumuz yağlardan birisi olan hindistan cevizi yağı katılaştığı için kullanmadan yağın erimesi sağlanmalıdır. Hazmı kolaylaştırır. Saç dökülmesinde etkili olan yağ ile yıpranmış saç uçlarına bakım yapıldığında canlı ve parlak bir görünüm kazandırır.
Harici olarak eklem ve kas ağrılarına iyi gelir. 
Uyarı: Hamilelik döneminde kullanılması sakıncalıdır. 


LİMON KABUĞU YAĞI
C vitamini açısından oldukça zengin olan Limon kabuğu yağı da oldukça faydalıdır.Ciltteki sivilceleri giderme özelliğine sahip olduğu gibi tonik olarak ta kullanılabilir.Grip ve soğuk algınlığına karşı koruyucu etki gösteren limon kabuğu yağının hafızayı güçlendirme özelliği de bulunmaktadır.

Şimdilik bu kadar doğal yağlar ve faydaları yazımın ikinci kısmıda gelecek...
sevgiler
















Yorumlar