BAYAT EKMEK İSKENDERİ


MALZEMELER
7-8 dilim bayat ekmek 
400 gram hindi biftek 
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
yazdan hazırlanan domates sos 
tuz,karabiber,pulbiber
zeytinyağı
Servis için yoğurt

YAPILIŞI
Bayat ekmekler küp küp doğranarak fırın ızgarasında kıtır hale getirilir.Etler ince ince doğranıp ağır ateşte ağzı kapalı olarak suyunu bırakıp çekene kadar 30 dakika kadar pişirilir. Daha sonra içine yazdan hazırlanan domates sos eklenir etler yumuşayana kadar kısık ateşte pişmeye bırakılır.
daha sonra bir sos tavasında eritilen tereyağının içine salça ve az zeytinyağı konulup servis tabağına bölüştürülen kıtır ekmeklerin üzerine dökülür.Pişen etlerde üzerine konularak yanında yoğurt ile servis edilir isterseniz salata veya pilav ile de tüketebilirsiniz.Aynı tarifi tavuk veya hindi eti hatta kıyma kullanarakta yapabilirsiniz.hem evdeki bayat ekmekleriniz değerlenir hem de lezzetli bir yemek sofranıza renk katar.
Afiyet Olsun
Sevgiler

Yorumlar