Renkli ve Lezzetli Bir İçecek: Çilekli Smoothie


Smoothie'ler, taze sebze ya da meyve parçacıklarıyla, süt, yoğurt, su, kırılmış buz, badem sütü gibi içeceklerin ve tercihe göre dondurma, bal, çikolata gibi tatlandırıcıların karıştırılmasıyla hazırlanan lezzetli bir içecek olarak her yaştan kişinin gönlünü fethediyor.

Smoothie tarifleri, taze sebze ya da meyvelerin kullanımı ile öne çıkıyor. Bol miktarda vitamin ve mineral içeren smoothie çeşitleri besleyici bir tercih oluyor. Smoothie'nizde yine besleyici özellikleri ile öne çıkan süt ürünlerini de kullanmanız içeceğinize ekstra lezzet ve sağlık katıyor. İçerdikleri protein ve lifler nedeniyle, tohumlar da sıklıkla smoothie tariflerinde yer alıyor. Özellikle son yıllarda birçok kişi besleyici ve doyurucu smoothie'leri ara öğün olarak tercih ediyor. Smoothie tariflerinde kullanılan sebze ve  meyveler içeceklere hoş  bir renk de sağlıyor. Üstelik smoothie hazırlanırken kullanılan farklı renklerde dondurmalar, süslemeler, pipetler de göz alıcı renkli sunumları mümkün kılıyor.
Pratik Çilekli Smoothie Tarifleri
Meyveli smoothie'ler arasında en sevilenlerden biri çilekli tarifler olarak öne çıkıyor. Çileğin hemen herkes tarafından çok sevilen lezzeti, süt ve dondurma gibi ürünlerle muhteşem bir tat uyumu yaratıyor. Üstelik bu güzel içecek rengi ile de göz dolduruyor.
Çilekli smoothie muhteşem lezzetine rağmen hazırlaması çok kolay bir lezzet. Uygun bir smoothie aleti ya da blender sayesinde dakikalar içinde lezzetli smoothie'ler hazırlayabilirsiniz. Denenmiş smoothie tariflerini uygulayabileceğiniz gibi, yaratıcılığınızı konuşturup kendi tarifinizi de oluşturabilirsiniz. Eğer kaymaklı dondurma ile çileğin muhteşem birlikteliğini tadabileceğiniz bir tarif denemek isterseniz, http://www.cartedor.com.tr/tarifler/cilekli-smooth... adresindeki leziz öneriyi değerlendirebilirsiniz.
Badem Sütlü, Dondurmalı ve Çilekli Smoothie
İçeceğinizde besleyici bir lezzet yakalamak isterseniz badem sütlü ve dondurmalı smoothie tarifini deneyebilirsiniz. Badem sütü besleyici özelliği ile öne çıkan ve son zamanlarda özellikle tatlılarda ve içeceklerde tercih edilen lezzetli bir süt üstelik badem ile çilek mükemmel bir uyum yaratıyor. Chia tohumu da içerdiği protein ve lifler nedeniyle smoothie'nize sağlık katıyor üstelik içeceğinizin daha doyurucu olmasını sağlıyor.
Malzemeler
- 300 ml. badem sütü
- 150 gram yıkanmış, yeşil sapları çıkarılmış çilek
- İki dondurma kaşığı vanilyalı dondurma
- 1 tatlı kaşığı chia tohumu
- Arzunuza göre buz
Hazırlanışı
-Tüm bu malzemeleri, blender veya smoothie makinenize koyun ve iyice karışana dek çırpın.

-İki bardağa böldüğünüz smoothie'lerin üzerini çilek dilimleri veya kıyılmış bademle süsleyebilirsiniz.  Bu besleyici lezzet sayesinde tatlı ve doyurucu bir ara öğün tüketebilirsiniz.  

Yorumlar

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler