KÖZ BİBER ÇORBASI

Yaz aylarında sofraların vazgeçilmezlerinden etli kırmızı biber diğer bir adıyla kapya biber ile nefis bir çorba denemesi yaptım, ben çok beğendim denemenizi öneririm hem kolay hem lezzetli

MALZEMELER
8 adet Kapya Biber

1 litre süt
1 litre su
4 yemek kaşığı un
1 orta boy soğan
1 büyük diş sarımsak
3 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz, karabiber , kekik

YAPILIŞI
Biberler güzelce yıkanıp kurulanıp fırın tepsisine alınır , 200 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar közlenmeye bırakılır.Közlenen biberlerin kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılarak iri parçalar halinde doğranır.
Diğer yanda tencereye sıvı yağ , ince kıyılmış soğan ve sarımsak eklenerek kavrulur, un eklenir bir iki sefer karıştırılıp süt ve su eklenerek blenderdan geçirilir ,içerisine doğranmış biberler ile baharatlarda eklenerek tekrar blenderdan geçirilir ,kısık ateşte ara sıra dibi tutmaması için karıştırılarak 5-10 dakika daha pişirilir.
Sıcak olarak servis edilir.
Afiyet Olsun Sevgiler



Yorumlar