ÇİKOLATALI PASTA

Merhabalar blogumda yılın ilk tarifi olarak yıl boyu ağzınızın tadı bozulmasın diye güzel ve pratik bir pasta tarifi paylaşmak istedim tarife gelince ; 

MALZEMELER
1 adet hazır pastaban
200 gram bitter damla çikolata
200 gram krema
1/2 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı pudra şekeri
içine ;
1/2 çay bardağı pirinç patlağı ve 1/2 çay bardağı bitter damla çikolata
Üzeri için (çikolata sos)
1 su bardağı damla çikolata
1 çay bardağı süt
Süsleme için ;
renkli pasta süsü ve pirinç patlağı

YAPILIŞI
Kremayı ve 200 gram damla çikolatayı sıcağa dayanıklı bir kaba alıp benmari usülü eritiyoruz , çikolatalar eriyene kadar karıştırıyoruz.(ben kabı kaynayan kettle üzerine koydum gayet pratik oluyor)Hazırladığımız ganaj biraz ılınınca dolaba koyup 1-2 saat bekletiyoruz. Hazır pasta kekinin ilk tabanının servis tabağına alıyoruz , süt ve pudra şekeri karışımı ile ıslatıyoruz.Ardından hazırladığımız ganajdan 2 yemek kaşığı bırakıp kalanının güzelce yayıyoruz.Üzerine pirinç patlağı ve damla çikolata koyup kalan ganajıda tam ortaya gelecek şekilde koyuyoruz.Üzerine kekin ikinci katını kapatıyoruz.
Yine benmari usülü süt ve damla çikolatayı eritip çikolata sosu akışkan bir halde hazırlıyoruz ve pastamızın üzerine yavaş yavaş dökerek spatula yardımıyla yayıyoruz.Pastanın tamamını kapatacak şekilde bu işleme devam ediyoruz.Son olarak  renkli pasta süsleri ve pirinç patlağı ile süsleyerek buzdolabında üzeri kapalı bir pasta servisinde yaklaşık 3-4 saat bekletiyoruz.zamanınız varsa bir gece önceden yaparak daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.
Afiyet Olsun
Sevgiler

Yorumlar

  1. Çok güzel görünüyor Ebru'cum.Eminim lezzeti de öyledir.Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Canım, Blogları canlandırmak adına 31 Aralık 2015 tarihine kadar Bloglara yorum bırakma ve takibe alma etkinliği başlatıldı .Hem haberdar edeyim hemde etkinliği desteklemiş olayım dedim. Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.Takibimdesiniz bende beklerim sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Eline sağlık Ebrucum nefis görünüyor:)Ben tatlıcıyım..Tatlılar , pastalar iştahımı kabartıyor..Şimdi şu saatte olsaydı da yesem dedim :)Sevgiyle kal canım..

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel görünüyor.Ben de deneyeceğim sevgiler www.okulanneleri.com

    YanıtlaSil
  5. Bu pasta çok güzel olmuş, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Çok şık.. Çok güzel.. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler