PRATİK ÇİÇEK BİSKÜVİ

Merhaba dışarıda hazır olarak satılan bisküviler yerine evde kendiniz yapmak istemezmisiniz ?Buyrun tarifi ;
MALZEMELER
1 çay bardağı sıvı yağ (ajda bardak)
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta(medium)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
1 tatlı kaşığı sirke
1 emek kaşığı damla çikolata 
Aldığı kadar un
YAPILIŞI
Un ,kabartma tozu ve damla çikolata hariç tüm malzemeler güzelce karıştırılır.Aldığınca un (ele yapışmayan merdaneyle açılabilecek kıvamda bir hamur olacak kadar) ve kabartma tozu eklenip güzelce yoğurulur.Hazırlanan hamur 10 dakika dinlendirildikten sonra un serpilmiş zeminde merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında açılarak kurabiye kalıbıyla kesilir.Yağlanmış veya yağlı kağıt serili fırın tepsisine 1 cm ara ile dizilir.Ortalarına damla çikolata konularak çiçek görüntüsü verilir.
Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 15-20 dakika pişirilir.(çok çabuk pişiyor, süre değişebilir)
Soğuduktan sonra ağzı kapalı tercihen vakumlu bir kaba konularak çay saatlerinde sunulmak üzere saklanır.
Bisküviniz hazır Afiyet Olsun
sevgiler




Yorumlar