GÜLLÜOĞLU'NDA OSMANLI ŞERBETLERİ TADIM ETKİNLİĞİNDEYİZ






Geçtiğimiz günlerde Sayın Fatih Güllüoğlu'nun daveti ve bendenizin organizasyonuyla Ankara'lı Blog Yazarları olarak Ümitköy Güllüoğlunda 'Osmanlı Şerbetleri Tadım Etkinliği' ndeydik..Blogger dostu olan Güllüoğlu misafirperverliğiyle her zamanki gibi bizleri çok güzel ağırladılar.
Güllüoğlu'nun leziz kahvaltısı ile birlikte çaylarımızı yudumlarken Fatih Beyden hem Güllüoğlu ürünleri hem de Osmanlı Şerbetleri hakkında bilgiler aldık.


143 yıllık Güllüoğlu kalitesinin Osmanlı Şerbetleri ile 2 senelik bir çalışma sonrasında buluştuğunu söyleyen Fatih Bey , şerbetlerin saflığı kaybolmamış bitki özleri ,bitki kök ve tohumlarında elde edildiğini ve herhangi bir arıtma yapılmadan tamamen doğal olarak şişelendiğini belirtti.Bazı şerbetlerde tatlandırıcı olarak tamamen doğal ve şeker içermeyen ancak özelliği sebebiyle dilimizle temasında şekerden 10 kat daha tatlı bir his veren Stevia bitkisinden elde edilen tatlandırıcıların kullanıldığını belirtmeden geçmeyelim.


Ve tabiki sonrasında şerbetlerin tadımına geçtik birbirinden güzel ve şifalı Osmanlı Şerbetlerini denemeye başladık.Hepsi birbirinden güzeldi benim favorim Kızılcık Şerbeti :)



6 şerbet çeşidiyle sunulan Güllüoğlu Osmanlı Şerbetlerini incelemeye ne dersiniz ;
Gençlik Rüzgarı : Kara üzüm çekirdeği ve yağı ile çilek bir araya gelince hoş bir lezzet ortaya çıkmış içerisine konulan badem ile her daim genç kalmak isteyenler için birebir :)
Saray Sefası : Saraylarda sefa sürme keyfine varmanın yollarından biride bu leziz şerbetten içmek olsa gerek bir çok meyve , bitki kök ve tohumları bir araya gelince bu harika şerbet ortaya çıkmış özelliğine gelince yemekler arası lezzet karışmasını önlemek için her yemekten diğerine geçmeden önce içilmesi öneriliyor.
Demirhindi Şerbeti : Pek çoğumuzun duyduğu ve bildiği Demirhindi Şerbeti Hindistan' dan gelen Demirhindi meyvesi ile pek çok baharatın bir araya gelmesiyle yapılıyor. Vücuda güç ve zindelik vermesi için içilmesi önerilen Demirhindi Şerbeti yemeklerden sonra içildiğinde damaklarda iz bırakan bir lezzete sahip olduğu gibi mideyi rahatlatma özelliğinede sahip
Hünkar Sefası : Padişahlarca tercih edilen ve yatmadan önce tüketilen bir şerbet olan Hünkar Sefası afrodizyak özellik taşıyan hurma özü ile tatlandırılmış olup şeker içermemektedir.
Kızılcık Şerbeti : Hem çok sağlıklı hem bir çok vitamini barındıran Kızılcık meyvesinden yapılan şerbet yemeklerde rahatlıkla tüketilebilir.
Can-ı Cihan : Şeker otu olarak adlandırılan ve içeriğinde şeker olmayan Stevia kullanılarak tatlandırılmış bir şerbet olup Stevia dilimizle teması halinde şekerden 10 kat daha tatlı bir his bıraktığından dolayı tercih edilmiştir.Çiçek tozları , baharatlar ve meyvelerin bir araya gelerek oluşturduğu lezzetli şerbeti şeker kullanmayan herkes rahatlıkla tüketebilir.

Birbirinden güzel , şifalı ve tamamen doğal bu güzel şerbetleri Ankara'da Ümitköy ve Ostim Güllüoğlu şubelerinde bulabilirsiniz.Güllüoğlunda yemekleri yanında alabileceğiniz gibi sevdiklerinize hediye etmek adına şişeler halindede alabilirsiniz.
Günümüzde gazlı içeceklerin şekerin zararları artık bilinir halde ve hem kendiniz hem çocuklarınız için doğal katkısız içecekleri tüketmeniz çok daha sağlıklı olacaktır.Osmanlı'dan günümüze gelen bu güzel Saray içeceklerini Güllüoğlu kalitesiyle denemelisiniz.

Fatih Güllüoğlu'na bu güzel davet için çok teşekkür ediyorum.

Yeniden güzel organizasyonlarda buluşmak dileğiyle Sevgiler 








Yorumlar