HAŞHAŞLI MUFFİNLER

Merhabalar sınav telaşı arkasından organizasyon yoğunluğu derken bloga ne zamandır tarif bile koyamadım İzmir'e gittiğimde Kemeraltında mini bir dükkandan İzmir'den lezzetler Oya Ablayla aldığım bu güzel muffin kalıplarını denemeden olmazdı.Öncelikle kalıplar kendinden yağlı kağıt içeriyor ve sert bir yapıda olduğundan başka bir kalıba oturtmanız gerekmiyor.Ben çok sevdim her yerde bulmanız mümkün 25 adedini 3 tlye aldım 100 adet aldığınızda ise 10 tlye kadar iniyor fiyatlar.
Gelelim bu şirin muffinlerin yapılışına
MALZEMELER
2 yumurta (L boy)

1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
Yarım su bardağına yakın mavi haşhaş
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
YAPILIŞI
Tüm keklerde olduğu gibi öncelikle yumurtayı güzelce çırpıyoruz,ardından içerisine toz şekeri ve diğer malzemeleri ekleyip harmanlıyoruz.Kabartma tozunu eklerken unla karıştırarak eklerseniz daha iyi sonuç alırsınız.Kalıpların ebadına göre 2 dolu yemek kaşığı kadar kek karışımı koyduktan sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişiriyoruz.Çay saatlerinde arkadaşlarla keyifli sohbetler eşliğinde tüketiyoruz
Afiyet Olsun sevgiler




Yorumlar

  1. Ebrucum iyi ki geldin İzmir'e görüştük.. Senin gibi bir kardeşim olduğu için çok mutlu oldum. Çok keyifli bir gün geçirdim sayende. Yine gel olur mu..:)) Bu arada ellerine sağlık.. Bu kalıpları çok seviyorum bende..Sevgiler canım..

    YanıtlaSil
  2. Nefis gorunuyor canim... Ellerine saglik...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler