DOĞAL ÜRÜNLERDEN GELEN GÜZELLİK



Bir yemek blogu yazarı olarak sadece tarifler değil faydalı bilgileri de sizlerle paylaşmayı tercih ediyorum ,bugünde doğal yollardan güzellik için neler yapabiliriz onları anlatacağım.Hem çok iyi bir oyuncu hem de aromaterapi uzmanı olan Ayşe Tolga'nın vermiş olduğu bazı kürleri yazının ilerleyen bölümlerinde bulabilirsiniz
Günümüzde artık pek çok ürün alırken gerek gıda gerek kozmetik doğal ürünlere yönelmeye başladık.Bende doğal ürünleri tercih etmekten yanayım mümkün olduğunca ve kozmetik bunlardan biri cilt bakım kremlerini eczanede satılan dermokozmetik ürünlerden alıyorum, makyaj ürünlerinde ise organik veya paraben içermeyen ürünleri tercih ediyorum,ağır makyaj yapmayı fondöten hiç bir zaman sevmedim.
gelelim Ayşe Tolgadan güzellik kürlerine ;
Yağlı ciltler için limon peelingi
2 yemek kaşığı ince rendelenmiş limon kabuğu, 2 yemek kaşığı yulaf unu ve 6 yemek kaşığı dolusu buğday kepeği iyice karıştırılır. Biraz su eklenerek lapa haline getirilir. Elde edilen karışım dairesel hareketlerle cilde sürülür. İki-üç dakika süren bu işlemden sonra cilt bol ılık suyla yıkanır.


Kuru ve normal ciltlere yeşil çay losyonu
Bir su bardağı dolusu kaynar suda bir tatlı kaşığı dolusu yeşil çay haşlanır, üstü kapalı olarak 10 dakika demlenip süzülür. Bir yumurta sarısı, bir tatlı kaşığı dolusu çiçek balı ve 10ml kayısı çekirdeği yağı iyice karıştırıldıktan sonra, çayla birlikte küçük bir kavanoza aktarılarak iyice çalkalanır. Karışıma batırılan pamukla yüz, boyun ve dekolte bölgesine ovarak iyice yedirilir. 

Olgun ciltlere badem unu peelingi
5 yemek kaşığı dolusu badem unu veya buğday kepeği biraz suyla karıştırılarak lapa haline getirilir. Dairesel hareketlerle, 2-3 dakika boyunca yüz iyice temizlenir. Sonra bol ılık suyla yıkanır. Daha sonra üzüm çekirdeği, kayısı çekirdeği gibi saf bir yağ karışımı cilde dairesel masajlarla serum gibi yedirilir.

Kuru saçlar için güçlendirici bakım
Yaz aylarında güneş siz farkında olmadan saçlarınıza işler ve onları kurutur. Siz ne kadar korumaya çalışsanız da deniz tuzu ve güneşin etkisiyle saçlar yıpranır. Saçlarınızı kışa hazırlamalı ve onları güçlendirmelisiniz. 
2 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı cevizyağı, 1 yemek kaşığı jojoba yağını bir kasede karıştırın. Saf biberiye ve çam yağınız varsa beşer damla bu karışıma ekleyin. Saç uçlarına bol bol uygulayarak iyice yedirin. Saçınıza streç filmle iyice sarın. Sıcak su ile iyice ısıttığınız ve sıktığınız bir havluyu başınıza sarın ve bu şekilde 20 dakika bekletin. Saçınızı yıkayın.


sevgiler...

Yorumlar