İSTİRİDYE MANTARLI HİNDİ SOTE

HİNDİ ÜRÜNLERİ PEK ÇOĞUNUZUN BİLDİĞİNİN AKSİNE ÇOK LEZİZ VE BİR O KADARDA SAĞLIKLI BİR ET PİŞMESİ TAVUĞA GÖRE SADECE 5-10 DAKİKA FARK EDİYOR AMA LEZZET BİN KATI DİYEBİLİRİM. HİNDİ ÜRÜNLERİNDE TERCİHİM HER ZAMAN BOLCA MARKASINDAN YANA ÇÜNKÜ HEM ÇEŞİTLERİ ÇOK HEM FİYAT OLARAK UYGUN HEM DE PEK ÇOK MARKETTE KOLAY BULABİLİYORSUNUZ.HİNDİ HORMON VE İLAÇ KABUL ETMEYEN BİR HAYVAN OLDUĞUNDAN DOLAYIDA ETİ DAHA SAĞLIKLI AYRICA KOLESTEROL AÇISINDA DA YARARLI BİR LEZZET.HİNDİ BUT İLE BU YEMEĞİ PİŞİRDİĞİMDE EŞİME ETLER NASIL GÜZEL PİŞMİŞ DEĞİLMİ DEDİM HARİKA OLMUŞ KUZU ETİ DEĞİLMİ DİYE YORUM YAPTI LEZZETİ SİZ TAHMİN EDİN
GELELİM YAPILIŞINA
MALZEMELER
750 GRAM HİNDİ BUT SOTE
3-4 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
YARIM DEMET DEREOTU
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 ÇAY KAŞIĞI KARA BİBER
1 TATLI KAŞIĞI KEKİK
250 GRAM İSTİRİDYE MANTARI
YAPILIŞI
HİNDİ BUT KUŞBAŞINI PARÇALAR ÇOK BÜYÜKSE KÜÇÜK OLARAK DOĞRUYORUZ,  TUZ VE DİĞER BAHARATLARI EKLEYİP SIVI YAĞDA RENGİ DÖNENE KADAR BEKLİYORUZ.YIKAYIP DOĞRADIĞIMIZ İSTİRİDYE MANTARLARINI EKLEYİP 10-15 DAKİKA PİŞİRMEYE DEVAM EDİYORUZ.SON OLARAK PİŞMEYE YAKIN ÜZERİNE KIYILMIŞ DEREOTU EKLEYİP HAZIR OLDUĞUNDA DİĞER TARAFTA HAZIRLADIĞIMIZ KLASİK ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI İLE BİRLİKTE SERVİS EDİYORUZ
AFİYET OLSUN SEVGİLER


Yorumlar

  1. Ellerine sağlık canım.. Uzun zamandır ben de almıyordum hindi eti. Dün markette görünce aldım.. Bakalım nasıl bir lezzete kısmet olacaklar.. Bu tarifde aklımda...) Afiyetler olsun.. Sevgiler canım..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler