BİR RESTORANDA YEDİĞİM KÖZ PATLICAN ÇORBASINI EVDE DENEMEK İSTEDİM KENDİMCE BİRAZ DEĞİŞİKLİK YAPTIM TABİ AMA HARİKA OLDU
MALZEMELER
3 ADET KÖZLENMİŞ PATLICAN
1 ADET KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER
3 ADET KÖZLENMİŞ YEŞİL BİBER
4-5 YEMEK KAŞIĞI UN (BEN YOĞUN SEVİYORUM)
YARIM LİTRE SÜT
1 LİTRE SU(YOĞUNLUĞA GÖRE ARTIRIP AZALTABİLİRSİNİZ)
2 DİŞ SARIMSAK
1 ORTA BOY SOĞAN
1 YEMEK KAŞIĞI SİRKE
YARIM LİMON SUYU
DEREOTU
3 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
YAPILIŞI
SOĞANLAR İNCE DOĞRANIP YAĞDA BİRAZ ÇEVRİLİR.KÖZLENMİŞ BİBER VE PATLICAN KABUKLARINI SOYULUP BİR KAÇ PARÇAYA KESİLİP EKLENİR.SOĞANLA BİRLİKTE BİRAZ ÇEVRİLİR ÜZERİNE DİĞER MALZEMELERDE EKLENİP 2-3 DAKİKA KARIŞTIRDIKTAN SONRA BLENDERDAN GEÇİRİLİP PİŞMEYE BIRAKILIR.
YOĞUNLUĞU İSTENİLEN KIVAMA GELİNCE SERVİS TABAĞINA ALINIP DEREOTU İLE SÜSLENEREK SERVİS EDİLİR.
NOT:KIŞIN HORMONLU SEBZE MEYVE TÜKETMEMEK ADINA KÖZLENMİŞ PATLICAN VE BİBERLERİ BUZDOLABI POŞETERİNE KOYUP DONDURUCUDA SAKLAYABİLİR KIŞINDA BU GÜZEL ÇORBAYI VE PEK ÇOK LEZZETİ YAPABİLİRSİNİZ
AFİYET OLSUN
SEVGİLER
güzel gözüküyor, ellerine sağlık, sevgiler, bana da beklerim
YanıtlaSilteşekkürler :)
Silyapmışsın..ellerine sağlık :)
YanıtlaSildenedim valla güzel oldu köz kokusu çok ağır gelmedi yani
Sileline saglik ebrucum.bende denemek istiyorum en kisa zamanda;)
YanıtlaSildenemelisin hem kolay hem leziz afiyet olsun şimdiden sevgiler
Silellerine sağlık değişik bir çorba olmuş hiç denememiştim :)
YanıtlaSildenemeni öneririm çok leziz köz tadı da gelmiyor yoğun olarak
Sil