MALZEMELER
2 YUMURTA
2 SU BARDAĞI UN
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
1 SU BARDAĞI SÜT
1 BARDAKTAN AZ SIVI YAĞ
TAVLA ZARI BÜYÜKLÜĞÜNDE DOĞRANMIŞ PORTAKAL KABUKLARI
SOS
1 SU BARDAĞI SÜT
1 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
YAPILIŞI
KAKAO HARİÇ TÜM MALZEMELER KARIŞTIRILIR.KEK HAMURUNUN BİR KISMI YAĞLANMIŞ KALIBA DÖKÜLÜR.KALANINA KAKAO EKLENEREK KALIPTAKİ KEK HAMURUNUN ÜZERİNE RASTGELE ŞEKİLDE DÖKÜLÜR.ÇATAL YARDIMIYLA MOZAİK GÖRÜNTÜ VERİLİR.180 DERECE ÖNCEDEN ISINMIŞ FIRINDA YAKLAŞIK 30 DAKİKA PİŞİRİLİR.FIRINDAN ÇIKARDIKTAN SONRA KÜRDANLA ÜZERİNE BOL MİKTARDA DELİK AÇILIR , ARDINDAN SÜT VE KAKAO İLE HAZIRLANAN SOS DÖKÜLÜR.DÖVÜLMÜŞ ANTEP FISTIĞI DÖKÜLEREK SERVİS YAPILIR.
AFİYET OLSUN SEVGİLER
NOT:PORTAKAL KABUKLARINI DOĞRAYIP BUZDOLABI POŞETLERİNE KOYARAK BUZLUĞA KOYARSANIZ , KEKLER , KURABİYELER TATLILARDA HOŞ BİR AROMA VERİCİ OLARAK KULLANABİLİRSİNİZ.
hımm portakal aromalı değişik olmuştur ellerine sağlık :)
YanıtlaSil