KÖFTE PATATES TÜRK MUTFAĞININ EN SEVİLEN YEMEKLERİNDEN HEM KENDİMİZ İÇİN HEM DE MİSAFİRLERE SUNABİLECEĞİMİZ PRATİK AMA BİR O KADAR LEZZETLİ BİR İKİLİ BENDE AKŞAM YEMEĞİ İÇİN KÖFTE PATATESLE BÖYLE BİR LEZZET OLUŞTURDUM.NASIL MI?
MALZEMELER
YARIM KİLO KIYMA
1 BÜYÜK BOY SOĞAN
YARIM ÇAY BARDAĞI İNCE BULGUR
1 ÇAY BARDAĞI DOLUSU EKMEK İÇİ
TUZ , KARABİBER
1 BÜYÜK BOY PATATES
2 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
YARIM SU BARDAĞI SIVI YAĞ
YAPILIŞI
KIYMANIN İÇERİSİNE KIYILMIŞ SOĞAN VE DİĞER MALZEMELER EKLENEREK GÜZELCE YOĞURULUR.DOLAPTA 1-2 SAAT KADAR BEKLETİLİR VE DAHA SONRA MİNİK KÖFTECİKLER YAPILIR..PATATESLER İNCE KÜÇÜK DİLİMLER HALİNDE DOĞRANIR.TEPSİYE BİR PATATES BİR MİNİK KÖFTE KONULARAK DİZİLİR.ÜZERİNE SALÇA VE SIVI YAĞ BİRAZDA SUDAN OLUŞAN KARIŞIM DÖKÜLÜP ÖNCEDEN ISITILMIŞ 200 DERECELİK FIRINDA 45 DAKİKA PİŞİRİLİR.
PİLAV VEYA MAKARNA İLE SERVİS EDEBİLECEĞİNİZ GİBİ BU ŞEKİLDE DE SUNABİLİRSİNİZ.
AFİYET OLSUN SEVGİLER
Ebru hanım patatesli köfte nefis görünüyor...ellerinize sağlık...sevgiler..
YanıtlaSilKızartmasını tercih etsem de fırın halini de severim patates-köfte ikilisini. Çok güzel görünüyor, ellerine sağlık..
YanıtlaSilPatates ve köfte uyumunu her zaman sevmişimdir ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor.
YanıtlaSilElllerine sağlık nefis iştah açıcı bir görüntü sevgilerimle...
YanıtlaSilBayılırım bu lezzete anneciğim çok güzel yapardı bu yemeği...Nefis bir görüntüiştahım kabardı doğrusu...
YanıtlaSilEllerine sağlık canım sevgilerimle...
en sevdiğim yemeklerden :)
YanıtlaSilfırın yemekleri daha sağlıklı ve hafif oluyor ellerine sağlık :)