KARA ÜZÜM KURABİYESİ

AKŞAMLARI DİZİ İZLERKEN ÇAYIN KAHVENİN YANINDA BİR ŞEYLER ARIYOR İNSAN DIŞARIDAN BİR SÜRÜ KATKI MADDESİ İÇEREN ABUR CUBUR ALMAKTANSA İÇERİĞİNİ BİLDİĞİM ŞEYLER YAPMAYI TERCİH DİYORUM. BU KURABİYELER AZ ÖNCE FIRINDAN ÇIKTI DAHA DUMANI ÜSTÜNDE HEMEN SİZLERLE PAYLAŞIYORUM
MALZEMELER
1 SU BARDAĞI KURU SİYAH ÜZÜM
1 SU BARDAĞINA YAKIN TOZ ŞEKER
YARIM SU BARDAĞI SIVI YAĞ
1 YUMURTA
1 PAKET KABARTMA TOZU
YARIM SU BARDAĞI SÜT
ALDIĞINCA UN
NOT: KULLANDIĞIM SU BARDAĞI KÜÇÜKTÜ NE BOY BARDAK KULLANIRSANIZ TÜM ÖLÇÜLERİ ONA GÖRE UYGULAYIN 
YAPILIŞI
TÜM MALZEMELER UN HARİÇ HARMANLANDIKTAN SONRA YAVAŞ UN EKLENİR , ELE YAPIŞMAYAN BİR HAMUR ELDE EDİLENE KADAR UN EKLEMEYE DEVAM EDİLEREK YOĞURULUR. CEVİZDEN BİRAZ BÜYÜK PARÇALAR ALINIP ELDE YUVARLANIR SONRA BASTIRILIR. ÜZERİNE AZICIK YUMURTA AKI SÜRÜLÜP 180 DERECE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 25 DAKİKA PİŞİRİLİR.
AFİYET OLSUN SEVGİLER

Yorumlar