TAS KEBABI


TAS KEBABI İÇİN

300 GRAM DANA KUŞBAŞI
1 ORTA BOY SOĞAN
2 ADET SİVRİBİBER
1 ÇORBA KAŞIĞI UN
1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
TUZ,KARABİBER,KEKİK
3-4 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ

PİLAV İÇİN
3 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ
2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
1 ORTA BOY SOĞAN

YAPILIŞI
ETLER SUYUNU BIRAKIP ÇEKENE KADAR AZ SUDA PİŞİRİLİR. KIYILMIŞ SOĞAN, DOĞRANMIŞ BİBER ,UN , YAĞ , TUZ , KARABİBER ,KEKİK , SALÇA TENCEREYE KONARAK PİŞİRİLİR . ET VE SARMISAK EKLENİR VE SUYUNU CEKENE KADAR PİŞİRİLİR .
PİLAV İÇİN SOĞAN SIVIYAĞDA KAVURULUR. DAHA SONRA PİRİNÇLERDE EKLENEREK KAVURMAYA DEVAM EDİLİR . 1-2 DAMLA LİMON SUYU (BEYAZ OLMASI VE YAPIŞMAMASI İÇİN) TUZ VE UZERİNİ ORTECEK KADAR SU ILAVE EDİLEREK PİŞMEYE BIRAKILIR . PİŞEN PİLAVIN KAPAĞI ACILARAK UZERINE KAĞIT HAVLU KONUP KAPAGI ORTULUR VE DEMLENDİRİLİR
AFİYET OLSUN YORUMLARI BEKLIYORUM



Yorumlar