YULAF EZMELİ KURABİYE



MALZEMELER
2 ÇAY BARDAĞI UN
1 SU BARDAĞINA YAKIN YULAF EZMESİ /BEN ETİ LİVALİF KULLANDIM)
1 ÇAY BARDAĞINA YAKIN TOZ ŞEKER
1 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN(BECEL KULLANDIM)
2-3 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
1 YUMURTA
1 PAKET KABARTMA TOZU
4 ÇORBA KAŞIĞI SÜT
1 LİMON YA DA PORTAKAL KABUĞU RENDESİ
ÜZERİ İÇİN HİNDİSTAN CEVİZİ (İSTEĞE GÖRE FINDIKTA OLABİLİR)

YAPILIŞI
UN,YULAF EZMESİ,ŞEKER,KABARTMA TOZU,YUMURTA SARISI,VE YAĞ DERİNCE BİR KAPTA YOĞURULUR.HAMUR KIVAMINA GELSİN DİYE SÜTÜ EKLEDİKTEN SONRA HAMURU DÜZ BİR ZEMİNDE AÇARAKA KURABİYE KALIPLARI İLE ŞEKİL VER.(BEN ELİMDE CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR ALIP ŞEKİLLENDİRDİM)YAĞLI KAĞIT SERİLİ FIRIN TEPSİSİNE KOY ÜZERLERİNE YUMURTA AKI SÜRÜP HİNDİSTAN CEVİZİ VEYA DÖVÜLMÜŞ FINDIKLA SÜSLE .170 DERECE ISITILMIŞ FIRINDA 15 DAKİKA PİŞİR.

MUHTEŞEM BİR KURABİYE ETİ YULAFLI BİSKÜVİ LEZZETİNDE MUTLAKA DENEYİN

SEVGİLER YORUMLARINIZI BEKLİYORUM

Yorumlar