YOĞURT SOSLU TAVUK TOPLARI


MALZEMELER
2 ADET TAVUK GÖĞSÜ
1 ADET SOĞAN
YARIM DEMET DEREOTU
1 ADET YUMURTA
3 DİLİM EKMEK İÇİ
TUZ , KARABİBER
SOSU İÇİN
250 GRAM YOĞURT
5-6 DİŞ SARMISAK
DEREOTU
YARIM ÇAY BARDAĞI SU
YAPILIŞITAVUK GÖĞSÜNÜ KUŞBAŞI DOĞRAYARAK ROBOTTA CEKİP KIYMA HALİNE GETİRİYORUZ . İÇİNE YUMURTAYI , ISLATIP SUYU SIKILMIŞ EKMEK İÇLERİNİ , TUZU , KARABİBERİ , İNCE KIYILMIŞ SOĞANI , DEREOTUNU KOYUYORUZ. VE GUZELCE YOĞURUYORUZ . YAĞLI KAĞIT SERİLİ FIRIN TEPSİMİZE CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPLAR HALİNDE KOYUP ÜZERLERİNE AZ AZ ELİMİZLE SIVIYAĞ SÜRÜYORUZ . 200 DERECELİK FIRINDA 35-40 DAKİKA PİŞİRİYORUZ.
SOSU İÇİN YOĞURDU BİR KABA KOYARAK ÜZERİNE SU EKLEYİP AKIŞKAN BİR KIVAMA GETİRİYORUZ . İÇİNE DEREOTU , SARMISAK VE AZ TUZ EKLEYİP KARIŞTIRIYORUZ . PİŞEN TAVUK TOPLARINI TABAĞA ALIP ÜZERİNE SOS DÖKEREK SERVİS YAPIYORUZ .

AFİYET OLSUN

YORUMLARI BEKLİYORUM

Yorumlar