PAZILI SARMAL BÖREK


MALZEMELER
3 ADET YUFKA
1 BAĞ PAZI
1 ADET KIYILMIŞ SOĞAN
TUZ , KARABİBER , KIRMIZI BİBER , SIVIYAĞ
1 YUMURTA SARISI VE ÇÖREK OTU (ÜZERİ İÇİN)
YAPILIŞI
KIYILMIŞ SOĞANI SIVIYAĞDA BİRAZ KAVURDUKTAN SONRA YIKANIP İNCE DOĞRANMIŞ PAZIYI VE BAHARATLARI EKLEYİP AĞZI KAPALI 5 DAKİKA PİŞİRİYORUZ.DAHA SONRA YUFKANIN ÜZERİNE SIVIYAĞ SU KARIŞIMINI SÜRÜP YUFKAYI İKİYE KATLADIKTAN SONRA KALIN OLAN TARAFINA UZUNLAMASINA HAZIRLANAN HARÇTAN KOYUYORUZ VE RULO HALİNE GETİRDİKTEN SONRA İÇERİ DOĞRU KIVIRIYORUZ. YAĞLI KAĞIT SERİLİ TEPSİYE ALIYORUZ . DİĞER YUFKALARADA AYNI İŞLEMİ UYGULAYIP TEPSİDEKİ SARMALIN DEVAMINADA O RULOLARI SARIP TEPSİYİ DOLDURUYORUZ. ÜZERİNE SU YAĞ KARIŞIMINDAN AZ SÜRÜP DAHA SONRA YUMURTA SARISI SÜRÜYORUZ VE ÇÖREK OTU SERPİYORUZ .180-200 DERECELİK FIRINDA 25-30 DAKİKA PİŞİRİYORUZAFİYET OLSUN SEVGİLER YORUMLARI BEKLİYORUM

Yorumlar