30 Aralık 2016 Cuma

MİNİ TAVUK ŞİNİTZEL VE TIRTIKLI PATATES

Merhaba uzun zamandır ilk kez evde tavuk yapıyorum.Aklımda halen sorular var mı evet var tabi ki ama şunu anladım ki aslında sadece tavuk değil yediğimiz tüm gıdalarda aynı sorunlar var mesela çiftlik balıklarında hormon kullanımı olduğunu bir alabalık çiftliği gezisinde öğrenmiştim,sebze ve meyvelerde yapılan hileleri çoğumuzun anlaması bile mümkün değil bunlardan biride ilaç kalıntıları.Düşüncem şu ki her şeyin organiğini alabilmek herkes için çok mümkün olabilen bir durum değil o nedenle her gıdadan dozajında yemek ve içinize sinen güvendiğiniz yerlerden alışveriş etmek en doğrusu diye düşünüyorum.
Bugün sizlere pratik ve leziz bir tarif vereceğim açıkçası 4 yıldır tavuk yemediğim için tadı halen yabancı geliyor ama ara sırada olsa tüketmeye çalışıyorum.

MALZEMELER
600 gram tavuk göğüs eti

kekik,karabiber,tuz,kimyon
galeta unu
un
2 adet yumurta
birlikte servis için tırtıklı patates kızartması
(özel aparatla kesip bu şekli vererek kızgın yağda kızartabilirsiniz)

YAPILIŞI
Tavuk göğüs eti jülyen şekilde doğranır.Baharatlarla karıştırılmış una daha sonra çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa batıralarak kızartılır.Minik şinitzeller elde edilir.Patates kızartmasıyla servis edilir.
Afiyet olsun 
sevgiler


1 yorum:

  1. malesef her türlü gıda ile lgili soru hep kafamızda olacak sanırım:/

    bu arada evde genelde hep hazır snitzel kullanıyorum ama bu tarifi mutlaka deneyeceğim ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL