Makarna severlerin, makarnayı sadece
yemekten değil hazırlamaktan da haz aldığı bilinir. Üstelik, makarna sevenler
bilirler ki lezzetli bir makarna hazırlamak, sanıldığından ciddi bir iştir.
Doğru pişirme teknikleri uygulanmalı; doğru soslar kullanılmalıdır.
Lezzetli bir makarna hazırlayabilmek için
öncelikle dikkat etmeniz gereken, ambalajın üzerinde yazan pişirme süresine
uymaktır; çünkü her markanın pişirme süresi farklılık gösterir. Diğer taraftan,
tabii ki makarnanızı İtalyanca'da “al dente” denilen ve Türkçe'ye “dişe gelir”
olarak çevrilebilecek şekilde pişirmek istiyorsanız makarnayı ortalama 8 dakika
süre ile pişirmek uygundur. Makarnayı geniş bir tencerede ve bol miktarda su
ile pişirirseniz yapışmasını önlersiniz. Süzerken, eğer sos yapacaksanız
pişirme suyundan bir miktar ayırarak sosun içine karıştırabilirsiniz. Sade bir
makarna yapmak istiyorsanız tercihinize göre zeytinyağı ya da tereyağı
kullanarak makarnayı lezzetlendirebilirsiniz.
Makarnayı Farklılaştıran
Soslar
Makarnayı farklılaştırmak, başka lezzetlerle birleştirmek
istiyorsanız soslardan yararlanmak gerekir. Mevsiminde aldığınız taze
domatesleri rendeleyip zeytinyağında biraz kavurduktan sonra ocaktan almadan
hemen önce biraz kekik ve fesleğenle tatlandırdığınız bir sos, makarna ile
mükemmel uyum gösterir. Patlıcanları közleyip ince şeritler halinde kestikten
sonra zeytinyağı ve sarımsak ile sotelediğiniz ve dilerseniz rendelenmiş
domates de eklediğiniz bir sos da hafif bir akşam yemeği için uygundur.
Eğer etli sosları seviyorsanız kıymalı makarna tarifleri,
sizin için idealdir. Kıymayı az yağda kavurduktan sonra et bulyon
ile haşlamış olduğunuz makarna ile karıştırabilirsiniz. Yoğurt soslu
makarnaların üzerine kavurduğunuz kıymayı koyarak hem görselliğini
farklılaştırabilir hem de yoğurt ve etin inanılmaz uyumunu keşfedebilirsiniz.
İtalyan makarna tarifleri, elbette ki klasik olmakla
beraber, biraz yaratıcılığınızı kullanarak siz de kendi özgün lezzetli makarna
tariflerinizi geliştirebilirsiniz.
Dışı Çıtır İçi
Yumuşak Fırında Makarna
Makarnayı fırında denemek istiyorsanız hoş ve lezzetli bir
sunum yapacağınızdan emin olabilirsiniz. Fırında makarna tarifleri, pratik
olduğu kadar sunumları zenginleştirdiği için de tercih edilir. Kıymalı,
sebzeli, peynirli ve beşamel soslu olmak üzere birçok farklı türü vardır.
Haşladığınız makarnaları peynir ve beşamel sos ile karıştırarak küçük fırın
kaplarına koyabilirsiniz. Üzerine kaşar rendeledikten sonra üzeri kızarana dek
fırında bırakabilirsiniz. Eğer küçük kaplarınız yok ise kare ya da dikdörtgen
cam fırın tepsisinde de aynı işlemi yapabilirsiniz.
Fırın makarna için özel olarak üretilen makarnalardan
alabilirsiniz. Böylece daha lezzetli bir yemeğe sahip olabilirsiniz. Bunun
dışında çubuk ya da fiyonk şeklindeki makarnalar da fırında pişirebilmek için
uygundur. Domates, biber ve kıyma ile hazırladığınız sosu makarna ile
karıştırıp kaba döktükten sonra üzerine koyu kıvamda pişirdiğiniz beşamel sosu
da ekleyebilirsiniz.
Knorr'un sizler için hazırladığı yüzlerce kolay ve nefis yemek tarifi
için Herkes Sofraya adresini ziyaret edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder
Fikirleriniz benim için önemli sevgiler