KNORR İLE BİRBİRİNDEN LEZZETLİ MAKARNALAR İÇİN HERKES SOFRAYA



Birbirinden Lezzetli Makarna Tarifleri
 Makarna severlerin, makarnayı sadece yemekten değil hazırlamaktan da haz aldığı bilinir. Üstelik, makarna sevenler bilirler ki lezzetli bir makarna hazırlamak, sanıldığından ciddi bir iştir. Doğru pişirme teknikleri uygulanmalı; doğru soslar kullanılmalıdır.
 Lezzetli bir makarna hazırlayabilmek için öncelikle dikkat etmeniz gereken, ambalajın üzerinde yazan pişirme süresine uymaktır; çünkü her markanın pişirme süresi farklılık gösterir. Diğer taraftan, tabii ki makarnanızı İtalyanca'da “al dente” denilen ve Türkçe'ye “dişe gelir” olarak çevrilebilecek şekilde pişirmek istiyorsanız makarnayı ortalama 8 dakika süre ile pişirmek uygundur. Makarnayı geniş bir tencerede ve bol miktarda su ile pişirirseniz yapışmasını önlersiniz. Süzerken, eğer sos yapacaksanız pişirme suyundan bir miktar ayırarak sosun içine karıştırabilirsiniz. Sade bir makarna yapmak istiyorsanız tercihinize göre zeytinyağı ya da tereyağı kullanarak makarnayı lezzetlendirebilirsiniz.
Makarnayı Farklılaştıran Soslar
Makarnayı farklılaştırmak, başka lezzetlerle birleştirmek istiyorsanız soslardan yararlanmak gerekir. Mevsiminde aldığınız taze domatesleri rendeleyip zeytinyağında biraz kavurduktan sonra ocaktan almadan hemen önce biraz kekik ve fesleğenle tatlandırdığınız bir sos, makarna ile mükemmel uyum gösterir. Patlıcanları közleyip ince şeritler halinde kestikten sonra zeytinyağı ve sarımsak ile sotelediğiniz ve dilerseniz rendelenmiş domates de eklediğiniz bir sos da hafif bir akşam yemeği için uygundur.
Eğer etli sosları seviyorsanız kıymalı makarna tarifleri, sizin için idealdir. Kıymayı az yağda kavurduktan sonra et bulyon ile haşlamış olduğunuz makarna ile karıştırabilirsiniz. Yoğurt soslu makarnaların üzerine kavurduğunuz kıymayı koyarak hem görselliğini farklılaştırabilir hem de yoğurt ve etin inanılmaz uyumunu keşfedebilirsiniz.
İtalyan makarna tarifleri, elbette ki klasik olmakla beraber, biraz yaratıcılığınızı kullanarak siz de kendi özgün lezzetli makarna tariflerinizi geliştirebilirsiniz.
Dışı Çıtır İçi Yumuşak Fırında Makarna
Makarnayı fırında denemek istiyorsanız hoş ve lezzetli bir sunum yapacağınızdan emin olabilirsiniz. Fırında makarna tarifleri, pratik olduğu kadar sunumları zenginleştirdiği için de tercih edilir. Kıymalı, sebzeli, peynirli ve beşamel soslu olmak üzere birçok farklı türü vardır. Haşladığınız makarnaları peynir ve beşamel sos ile karıştırarak küçük fırın kaplarına koyabilirsiniz. Üzerine kaşar rendeledikten sonra üzeri kızarana dek fırında bırakabilirsiniz. Eğer küçük kaplarınız yok ise kare ya da dikdörtgen cam fırın tepsisinde de aynı işlemi yapabilirsiniz.
Fırın makarna için özel olarak üretilen makarnalardan alabilirsiniz. Böylece daha lezzetli bir yemeğe sahip olabilirsiniz. Bunun dışında çubuk ya da fiyonk şeklindeki makarnalar da fırında pişirebilmek için uygundur. Domates, biber ve kıyma ile hazırladığınız sosu makarna ile karıştırıp kaba döktükten sonra üzerine koyu kıvamda pişirdiğiniz beşamel sosu da ekleyebilirsiniz.
Knorr'un sizler için hazırladığı yüzlerce kolay ve nefis yemek tarifi için Herkes Sofraya adresini ziyaret edebilirsiniz.



Yorumlar