27 Ocak 2016 Çarşamba

EKŞİ MAYALI TAM BUĞDAY EKMEĞİ

Merhabalar uzun zamandır aklımdaydı evde ekmek yapmak geçen günlerde Ankara'da hava çok soğuk olduğunda dışarı çıkmayıp evde yapsam ekmeği nasıl olur derken böyle şirin ekmekçikler çıktı ortaya:) tarif ise çok kolay

MALZEMELER
3 su bardağı tam buğday unu
1 su bardağı normal un
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Su
1 paket ekşi maya (dr.oetker kullandım)
üzeri için yulaf 

YAPILIŞI
Tam buğday ve normal un bir kabın içine alınıp güzelce karıştırılır, üzerine 1 paket ekşi maya eklenip tüm un karışımına eşit dağılması sağlanır.Tuz,toz şeker,zeytinyağı eklenir ve harmanlanır.Üzerine yavaş yavaş iyi su eklenip hamur yoğurulur ele yapışmayan bir hamur olana kadar bu işleme devam edilir.Un serptiğimiz bir kaba aldığımız hamur yaklaşık 2,5 saat kadar üzeri kapalı olarak sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakılır.(beyaz unda olduğu gibi çok fazla mayalanma olmasını beklemeyiniz)
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparılıp top haine getirilir, yağlı kağıt serili fırın tepsisine konulur.üzerlerine çok az su sürülüp yulaf serpilir.200 derece önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişirilir.Mini ekmekleriniz hazır :)
Afiyet Olsun Sevgiler


1 yorum:

  1. Ellerine sağlık, afiyetler olsun. http://bizimmutfakdan.wordpress.com/

    YanıtlaSil

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL