27 Ekim 2015 Salı

PATATES PASTASI

Merhabalar uzun zaman sonra yeni bir tarifle karşınızdayım , çok sevdiğim Elif Korkmazel 'in yaptığı bir tarifte ufak değişiklikler ile bu güzel pasta ortaya çıktı hem pratik hem leziz hem de gözlerede hitap ediyor.
MALZEMELER
2 kilo patates
3 adet kırmızı ve 3 adet yeşil biber
yarım demet dereotu
zeytinyağı
tuz, karabiber
limon suyu
YAPILIŞI
Patatesler küçük doğranıp tuzlu suda haşlanır.Zeytinyağı, az tuz ve limon suyu ile püre haline getirilir.kelepçeli bir pasta kalıbı servis tabağı üzerine konularak içerisine hazırlanan pürenin yarısı konulur.Üstüne ince doğranmış dereotu ve biberler güzelce yayılır (tıpkı pasta kreması sürer gibi)üzerine biraz limon suyu ve zeytinyağı eklenip kalan patates püresi ile üstü kapatılıp sıkıca bastırılır.Buzdolabında 2 saat kadar beklettikten sonra kalıp çıkarılır ve servis tabağında üzerine dereotu ile süslenerek servis yapılır.
Afiyet Olsun sevgiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL