Zaful

15 Haziran 2015 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI İSTİRİDYE MANTARI

Merhabalar bildiğiniz gibi mantar besleyici değeri oldukça yüksek bir gıda , değişik bir çok türü bulunan mantarlardan en çok tüketilenler arasına son zamanlarda İstiridye Mantarıda eklendi.Artık marketlerde pazarlarda kolayca bulabildiğiniz bu mantar kültür mantarına göre çok daha lezzetli ve daha yoğun bir tada sahip.ben et yemeklerinin yanına çay saatlerine yapıyorum sizlerde damak tadınıza göre günün her saatinde tüketebilirsiniz.

MALZEMELER
400 gram istiridye mantarı
yarım demet dereotu
2-3 adet kapya biber
2-3 adet yeşil biber (sivri-köy-charliston keyfinize kalmış)
Tuz , Karabiber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı

YAPILIŞI
Mantarlar gelişigüzel şekilde doğranıp yağda sotelenir , küp küp doğranan biberler ve tuz-karabiber eklenip soteleme işlemine devam edilir.Mantarlar suyunu bırakıp çekince ince kıyılmış dereotu eklenerek güzelce karıştırılır 1-2 dakika sonra ocaktan alınıp servis tabağına konulur.İsteğe göre sıcak ya da soğuk servis yapılabilir.
Afiyet Olsun Sevgiler



2 yorum:

  1. Daha dün akşam bizimmutfakda vardı mantar; yumurtalı kavurma olarak. Mantarın her halini severim. Eline sağlık canım sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Nefis görünüyor ellerine sağlık :) istiridye mantarını denemedim hiç ama merak ettim.Mutlaka deniycem :)

    YanıtlaSil

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL