12 Kasım 2014 Çarşamba

PRATİK HİNDİ İSKENDER

MALZEMELER
yarım kilo kemiksiz hindi but
8 adet tam buğday ekmeği
1 kase yoğurt
tuz,karabiber,pulbiber
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ (zeytinyağı-ayçiçek),

YAPILIŞI
Hindi etini keskin bir bıçak yardımıyla ince ince julyen doğruyoruz.Bir kaba alıp sıvıyağ , tuz,karabiber ve pul biber ekleyip karıştırdıktan sonra 15-20 dakika bekletiyoruz.
Diğer tarafta ekmekleri küp küp doğrayıp fırında 150 derecede kıtır hale getiriyoruz.Küçük bir tavaya tereyağı  ve salçayı bir miktar suyla birlikte alıp sosu hazırlıyoruz.
Hindi etlerini yağsız tavaya alıp rengi dönene kadar soteledikten sonra 1 çay bardağı su ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
Servis tabağına önce kıtır ekmekleri alıp üzerine sos gezdirdikten sonra pişen etleride ekmeklerin üzerine koyuyoruz tekrar soslayıp kenarına yoğurt koyarak servis ediyoruz

Afiyet olsun sevgiler



1 yorum:

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL