23 Temmuz 2014 Çarşamba

PRATİK SEBZELİ FIRIN KÖFTE

Hem pratik hem de leziz bir tarifle sizinleyim.Bu tarifin sırrı kıymasında saklı ne diye sorarsanız malzeme listesine bir bakalım;
MALZEMELER
Yarım kilo kıyma (dana-kuzu karışık)

1 orta boy soğan
1 su bardağı galeta unu
1 çay kaşığı kimyon
5 adet iri mantar
2 orta boy patates
2 yemek kaşığı salça
Sıvı yağ
1 kabak, 1 patlıcan
Tuz, pul biber

YAPILIŞI
Patates , kabak ve patlıcanı küp küp doğrayıp 4 yemek kaşığı sıvı yağ , yarım çay bardağı su, tuz ve pulbiber ekleyip ağzı kapalı olarak çok 5-6 dakika pişiriyoruz.Diğer tarafta kıyma, galeta unu,rendelenmiş soğan,tuz ve kimyonla hazırladığımız köfte harcından ceviz büyüklüğünde top köfteler yapıyoruz.köfteleri önce bol yağda kızartıp fırın kabımıza alıyoruz ve üzerine pişen sebzeli karışımı döküyoruz.Büyük çanak şeklindeki mantarlar ve biberle süsleyip 200 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirip sıcak olarak servis ediyoruz
Afiyet Olsun Sevgiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL