30 Nisan 2014 Çarşamba

FIRINDA YEŞİL ELMALI HİNDİ KEBAP


Merhaba yemek programlarında ve pek çok tarifte rastladığım yeşil elma fikrini ilk kez denemek istedim.Sonuç harika oldu ee fırında pişen yemeklerinde ayrı bir lezzeti olduğunu düşünürsek hem pratik hem mükemmel bir lezzet ile tadı damaklarda kalacağına emin olduğum güzel bir yemek çıktı ortaya gelelim yapılışına

MALZEMELER
Yarım kilo kemiksiz bütün hindi but
400 gr.mantar
2 büyük patates
1 adet büyük yeşil ekşi elma
Tuz , Karabiber , pul biber , sumak
Zeytinyağı-Ayçiçek yağı
1,5 kahve fincanı su

YAPILIŞI
Mantar , Patates ve elmayı küp küp doğruyoruz.Hindi but etinide iri kuşbaşı parçalar haline getirdikten sonra yağ,baharatlar,su ekleyip harmanlayıp fırın poşetlerine paylaştırıyoruz.200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişmeye bırakıp pilav,makarna ve ayran ile servis ediyoruz.

(Bu ölçüye göre 4-6 kişilik bir yemek elde ediyorsunuz.Arzu ederseniz içine sarımsak,soğan ekleyebilir kendi zevkinize göre baharatlar katabilirsiniz)
Afiyet Olsun Sevgiler


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL