PÜRELİ KEBAP

Uzun zaman oldu heralde tarif eklemeyeli Ankara son zamanlarda yaşanan elektrik kesintileri yüzünden bilgisayarımızın bazı parçaları zarar gördü akabinde 3-4 kez formatlandı derken fotoğraf makinesi ve cep telefonundan resim aktarmak için kullandığım programlarda bu durumdan naibini aldı tabi.Bu arada çok tarif birikti bilgisayar düzelir düzelmez sizlerle tariflerimi paylaşmaya başlıyorum.Yılbaşı için yaptığım tarifimi koyarak başlayalım
MALZEMELER
750 gram dana sotelik et
Yazdan hazırlanmış biber ve domates sosu
Tuz,Karabiber,Pul biber ve kekik
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Püre için 
3-4 adet orta boy patates
1,5 yemek kaşığı tereyağı
yarım çay bardağı süt
(püreye tuz eklemiyorum,patatesi haşlarken tuz attım)
YAPILIŞI
Etleri tencereye alınıp rengi dönene kadar sotelenir,az bir su eklenip kısık ateşte ağzı kapalı olarak yumuşayana kadar pişirilir.Ardından domates sos,baharatlar ve yarım çay bardağı su eklenerek pişmeye bırakılır.

Patateslerin kabukları soyulup tencereye alınır üzerine bol tuz ve soğuk su eklenip haşlanmaya bırakılır.Haşlanan patates sıcak iken tereyağı ve süt ile bir araya getirilip püre hazırlanır.
Lokum gibi pişen etler püre üzerine alınarak servis yapılır.
Afiyet Olsun Sevgiler

Yorumlar