25 Ekim 2013 Cuma

SEBZELİ HİNDİ SOTE

HİNDİ ETİ TAVUKTAN ÇOK SAĞLIKLI OLDUĞUNDAN GENELDE TERCİH ETTİĞİM BİR ET , HİNDİ BUT İLE YAPILAN YEMEKLER İSE KUZU ETİ LEZZETİNDE OLUYOR.BU SEFER MANTAR VE BEZELYE İLE BİRLİKTE GÜZEL BİR TARİF ÇIKTI ORTAYA
MALZEMELER
750 GRAM HİNDİ BUT KUŞBAŞI
400 GRAM MANTAR
250 GRAM DONMUŞ BEZELYE
KURUTULMUŞ YEŞİL VE SİVRİ BİBER
1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
TUZ , KARABİBER , PUL BİBER VE KEKİK
SIVI YAĞ
YAPILIŞI
HİNDİ BUT KUŞBAŞI GÜZELCE SOTELENİR, RENGİ DÖNÜNCE İÇİNE BEZELYE, BAHARATLAR,SALÇA VE AZ SU EKLENİP BİRAZ PİŞTİKTEN SONRA DOĞRANMIŞ MANTARLAR KONULUR ,YARISINA KADARDA SU KONULUP ORTA ATEŞTE PİŞMEYE BIRAKILIR.PİLAV VE SALATA İLE SERVİS EDİLİR
AFİYET OLSUN SEVGİLER
EBRU

2 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık ben de geçen gün bütün bir gögüsten fırında pişirdim. Bak bu da güzel tarifmiş.. Bir dahakine deneyeyim.. Sevgiler..

    YanıtlaSil

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL