Zaful

6 Ekim 2013 Pazar

BİBER VE KABAK DOLMASI


BİBER VE KABAK ORTADAN KALKMADAN ÖNCE ŞÖYLE TAZE TAZE BİR DOLMA KEYFİ YAPMAK GEREK DİYEREKMUTFAĞA GİRİNCE HAFTA SONU İÇİN BU GÜZEL LEZZET ORTAYA ÇIKTI
MALZEMELER
3 ORTA BOY KABAK
10-15 ADET KÜÇÜK DOLMALIK BİBER
200 GRAM DANA KIYMA
1 ÇAY BARDAĞI PİRİNÇ
YARIM .ÇAY BARDAĞI İNCE BULGUR
1 ORTA BOY SOĞAN
TUZ , KARABİBER
YARIM ÇAY KAŞIĞI KİMYON
SÜSLEMEK İÇİN BİR DOMATES
1,5 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI 
3 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
YAPILIŞI
KIYMA , RENDELENMİŞ SOĞAN, BULGUR, PİRİNÇ VE BAHARATLARI HARMANLAYIP İÇ MALZEMEMİZİ OLUŞTURDUKTAN SONRA TEMİZLEYİP HAZIR HALE GETİRDİĞİMİZ DOLMALARI DOLDURUYORUZ. DOLDURMA İŞLEMİNİ YAPARKEN 1,5 CM BOŞLUK BIRAKIYORUZ Kİ PİRİNÇ VE BULGUR PİŞİNCE TAŞMASIN.ÜZERLERİNİ DOĞRADIĞIMIZ DOMATESLE DEKORATİF OLSUN DİYE KAPADIKTAN SONRA YARISINA GELECEK KADAR SICAK SU , SALÇA VE YAĞI EKLEYİP AĞZI KAPALI ORTA ATEŞTE 20-30 DAKİKA PİŞİRİYORUZ.YOĞURT VE DEREOTU İLE SÜSLEYEREK SERVİS EDİYORUZ
AFİYET OLSUN SEVGİLER

2 yorum:

  1. ellerinize saglik bende yazdan kis icin ayrimistim kabaklari bende yapim bari :) fikir icin tesekkurler banada bekleirm sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık Ebrucum , nefis görünüyorlar..Çok severim bende dolmayı..Sevgilerimle..

    YanıtlaSil

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL