Zaful

1 Eylül 2013 Pazar

PRATİK HİNDİ SOTE

PEK ÇOĞUNUZ HİNDİ ETİNİ GENELDE SEVMİYORLAR AMA ŞUNU BELİRTEYİM HİNDİ NE HORMON NE İLAÇ KABUL ETMEYEN DOĞAL BÜYÜYEN BİR HAYVAN OLDUĞUNDAN ETİ DE TAVUK ETİNDEN DAHA SAĞLIKLI ÜSTELİK ÇOK LEZZETLİ DENEMENİZİ ÖNERİRİM.TAVUK ETİNDEN ÇOK FARKLI DEĞİL PİŞMESİ 10 DAKİKA DAHA UZUN SÜRÜYOR.
MALZEMELER
4 ADET KEMİKSİZ HİNDİ PİRZOLA ( BOLCA MARKA TERCİHİM)
2 ADET KAPYA BİBER
YARIM DEMET DEREOTU
2 ADET TAZE SOĞAN
4 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
TUZ , KARABİBER VE PUL BİBER
YAPILIŞI
PİRZOLALAR KÜÇÜK OLARAK SOTELİK DOĞRANIP YAĞ KOYDUĞUMUZ TAVAYA ALINIR, İÇİNE İNCE DOĞRANMIŞ BİBER VE TAZE SOĞAN EKLENİR, BAHARATLARLA LEZZETLENDİRİR VE SOTELENİR.PİŞMEYE YAKIN KIYILMIŞ DEREOTU KATILIP BULGUR PİLAVI İLE SERVİS EDİLİR 
AFİYET OLSUN SEVGİLER

4 yorum:

  1. Ben çok severim hindi etini. Çok sağlıklı hem.. Ellerine sağlık nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
  2. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ ellerınıze sağlık..bloğunuzu zıyarete geldım...sevgılerımı bırakıyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoş geldin sevgilerini aldım benden de sevgiler sana

      Sil

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL