Zaful

24 Eylül 2013 Salı

KIZARTMA TABAĞI

YAZIN VAZGEÇİLMEZİ KIZARTMAYI YAZ BİTMEDEN BİR KEZ DAHA YAPMAK İSTEDİM,GERÇİ, KIŞINDA BU LEZZETTEN MAHRUM KALMAK İSTEMİYORSANIZ PATLICAN VE BİBERLERİ KIZARTIP POŞETLEYİP DOLABA KOYARAK KIŞINDA PATATESLE BİRLİKTE HARİKA LEZZETLER ORTAYA ÇIKARABİLİRSİNİZ.
MALZEMELER
2 BÜYÜK PATATES
1 BÜYÜK PATLICAN
10-15 ADET KÖY BİBERİ
SOS İÇİN
2 ADET DOMATES
2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
2 DİŞ SARIMSAK
TUZ, KARABİBER

YAPILIŞI
BİBER,PATATES VE PATLICANLARI SIVI YAĞDA KIZARTIYORUZ.(KIZARTMALARDA SAKIN ZEYTİNYAĞI KULLANMAYINIZ)SOS İÇİN DOMATESLERİ RENDELEYİP BİRAZ ZEYTİNYAĞI İLE SOTELEDİKTEN SONRA İNCE KIYILMIŞ SARIMSAKLARI ,TUZ VE KARABİBERİ EKLEYİP KIZARTTIĞIMIZ SEBZELERİN ÜZERİNE DÖKÜP SERVİS EDİYORUZ
AFİYET OLSUN SEVGİLER

5 yorum:

  1. Benim de vazgeçemeyeceğim lezzetlerden...Ellerine sağlık Ebrucum...

    YanıtlaSil
  2. herşeyi mevsiminde taze taze yemeye bayılıyorum ben, kızartmada yazın sofraların olmazsa olmazlarından galiba, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Benim en en en sevdiğim lezzetlerden biri
    Ellerinize sağlık
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar,
    Ellerinize sağlık. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
  5. Biraz yoğurt ilavesi ile kızartmaya bayılırım :) Ellerine sağlık.
    sevgiler

    YanıtlaSil

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL