17 Ağustos 2013 Cumartesi

MISIR UNLU ŞİŞ KÖFTE

SON ZAMANLARDA YENİ ALDIĞIM IZGARAYA TAKMIŞ DURUMDAYIM ÖYLE LEZZETLİ PİŞİRİYOR Kİ NEREDEYSE SULU YEMEK PİŞİRMEZ OLDUM.KÖFTEYİ BİRDE YENİ IZGARAMDA DENEMEK İSTEDİM TARİFİNE DE KENDİMCE BİR ŞEYLER EKLEDİM
MALZEMELER
250 GRAM DANA KIYMA
1 ORTA BOY SOĞAN
1,5 ÇAY BARDAĞI (AJDA BARDAK) MISIR UNU
TUZ , KARABİBER
1 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ (KIYMA YAĞLIYSA GEREK YOK)
10 ADET ÇÖP ŞİŞ
1 DİLİM EKMEK İÇİ
YAPILIŞI
KÖFTE MALZEMELERİ GÜZELCE YOĞURULUR VE 1 SAAT KADAR DOLAPTA BEKLETİLİR.DAHA SONRA TOP ŞEKLİ VERİLİP ÇÖP ŞİŞLERE HALKA ŞEKLİNDE DOĞRANMIŞ BİBERLE BİRLİKTE GEÇİRİLİR.IZGARADA 15 DAKİKA KADAR PİŞİRİLİP SALÇALI MAKARNA , ÇOBAN SALATA VE AYRANLA BİRLİKTE SERVİS EDİLİR.
AFİYET OLSUN SEVGİLER


2 yorum:

  1. Ebrucum ellerine sağlık,çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. Ebrucum ellerine sağlık,çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL