20 Ağustos 2013 Salı

KAĞITTA TEREYAĞLI ALABALIK


YAZ AYLARINDA ANKARADA GÜZEL DENİZ BALIĞI BULMAK ÇOK MÜMKÜN OLMADIĞINDAN KÜLTÜR BALIKLARI İLE İDARE EDİYORUZ.BUGÜN ALABALIK ALMAYI SABAHTAN PLANLAMIŞTIM NE YAPAYIM DİYE DÜŞÜNÜRKEN TAM HAFTA SONUNA YAKIŞIR BİR ŞEKİLDE KAĞITTA PİŞİRMEYE KARAR VERDİM.
MALZEMELER
2 ADET ALABALIK(KİŞİ SAYISINA GÖRE ARTIRABİLİR)
1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
2 KÜÇÜK SOĞAN
4 SİVRİ BİBER
2 LİMON
TUZ , KARABİBER
2 DİŞ SARIMSAK
2 TATLI KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
YAĞLI PİŞİRME KAĞIDI
YAPILIŞI
ALABALIKLARI RAHATÇA SARABİLECEĞİMİZ GENİŞLİKTE İKİ ADET YAĞLI KAĞIT KESİYORUZ. KAĞIDIN ORTASINA GELECEK ŞEKİLDE HALKA ŞEKLİNDE KESİLMİŞ SOĞAN , ÜZERİNE HALKA ŞEKLİNDEKİ LİMON DİLİMLERİ KOYUP BALIĞI YERLEŞTİRİYORUZ.BALIĞIN İÇERİSİNE İKİ ADET HALKA SOĞAN VE MİNİK TEREYAĞI PARÇALARI İLE İNCE DOĞRADIĞIMIZ 1 DİŞ SARIMSAĞI KOYDUKTAN SONRA BİRAZ TUZ VE KARABİBER SERPİYORUZ.BALIĞIN ÜSTÜNE İKİ DİLİM LİMON KOYUP YANLARINA İKİYE KESİLMİŞ SİVRİ BİBERLERİ DE EKLEDİKTEN SONRA RESİMDEKİ GİBİ SARIYORUZ.
ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECELİK FIRINDA YAKLAŞIK 30 DAKİKA PİŞİRİYORUZ.BOL YEŞİL SALATA İLE SERVİS EDİYORUZ.YANINA FIRINDA TAHİN HELVASI OLSA SÜPER OLURDU ONUDA EN KISA ZAMANDA DENEYİP BLOGDA YER VERMEYİ DÜŞÜNÜYORUM.
AFİYET OLSUN SEVGİLER



1 yorum:

  1. Ellerine sağlık Ebrucum.. Hem lezzetli, hem pratik bir tarif.. Sevgiler canım...

    YanıtlaSil

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL