Zaful

2 Ağustos 2013 Cuma

GOLD MASTER SİHİRLİ ELLER RAMAZAN MENÜM - 4

SOĞAN ÇORBASI
MALZEMELER
1 ADET BÜYÜK VEYA 2 KÜÇÜK SOĞAN
SIVI YAĞ
5 KAŞIK UN

1,5 SU BARDAĞI SU

750 ML SÜT
PUL BİBER ,NANE
TOST EKMEĞİ (3-4 DİLİM)
YAPILIŞI
SOĞANLARI İNCECİK KIYIYORUZ.YAĞDA SOĞANLAR SUYUNU BIRAKANA KADAR SOTELİYORUZ. UNU EKLEYİP 1,5 SU BARDAĞI SOĞUK SUYU DA KOYUP ÇIRPMA TELİ İLE KARIŞTIRARAK UNUN TOPAK OLMASINI ÖNLÜYORUZ. UN İYİCE ÇÖZÜLDÜKTEN SONRA SOĞUK SÜTÜ EKLİYORUZ.KIVAMINA GÖRE SU KATILABİLİR. PİŞMEYE BIRAKIYORUZ. DİĞER TARAFTA YAĞDA PUL BİBER YAKIYORUZ VE TOST EKMEKLERİNİ KÜP KÜP DOĞRAYARAK FIRINDA KITIR EKMEK YAPIYORUZ.
ÇORBAMIZI OCAKTAN ALIP TABAĞA KOYUP ÜZERİNİ KITIR EKMEK VE PUL BİBER İLE SÜSLÜYORUZ.




















PÜRELİ 
TAVUK SOTE
MALZEMELER
1 KİLO TAVUK GÖĞSÜ
YARIM DEMET TAZE SOĞAN
4 ADET KIRMIZI BİBER
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
1 ÇAY KAŞIĞI PUL BİBER
1 TÜRK KAHVESİ FİNCANI SIVI YAĞ
PÜRE İÇİN
5-6 ADET BÜYÜK PATATES
1 YEMEK KAŞIĞI DOLUSU TEREYAĞI
1 TÜRK KAHVESİ FİNCANI SÜT
SÜSLEME İÇİN 
1 KASE YOĞURT
YAPILIŞI
KÜÇÜK KUŞBAŞI HALİNDE DOĞRANAN TAVUK GÖĞSÜ , YAĞ İLE RENGİ DÖNENE KADAR SOTELENİR.ÜZERİNE İNCE DOĞRANMIŞ TAZE SOĞAN, KIRMIZI BİBER VE BAHARATLAR VE 1 ÇAY BARDAĞI SU EKLENEREK PİŞMEYE BIRAKILIR.
DİĞER TARAFTA PATATESLER KÜP KÜP DOĞRANARAK TUZLU SUDA HAŞLANIR.HAŞLANAN PATATESLER EZİLİP PÜRE HALİNE GETİRİLİR VE İÇİNE SÜT VE TEREYAĞI EKLENİR.(HAŞLAMADA TUZ BOL KONULDUĞUNDAN PÜREYE TUZ EKLEMİYORUZ)VE ÇOK AKIŞKAN OLMAYAN YOĞUN KIVAMLI BİR PÜRE ELDE EDİLİR.
SERVİS TABAĞINA ÖNCE PÜRE ARDINDAN PİŞEN TAVUK ETLERİ ,ÜZERİNE 1 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT KONULARAK SERVİS EDİLİR.




















MİNİ ŞEKERPARE
MALZEMELER
1 KÜÇÜK SU BARDAĞI İRMİK
YARIM KÜÇÜK SU BARDAĞI SIVI YAĞ
YARIM KÜÇÜK SU BARDAĞI YOĞURT
YARIM KÜÇÜK SU BARDAĞI HİNDİSTAN CEVİZİ
1 PAKET KABARTMA TOZU-1 PAKET VANİLYA
2 YUMURTA
3 ÇORBA KAŞIĞI TOZ ŞEKER
ALDIĞI KADAR UN

ŞERBET İÇİN
3 SU BARDAĞI SU
3 SU BARDAĞI ŞEKER
YARIM LİMON SUYU

YAPILIŞI
UN HARİÇ TÜM MALZEMELER İYİCE HARMANLANDIKTAN SONRA ELE YAPIŞMAYAN BİR HAMUR LANA KADAR UN EKLENİP YOĞURULUR.KÜÇÜK TOPLAR ŞEKLİNDE ŞEKİL VERİLEREK YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİSİNE DİZİLİR.190 DERECE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 25-30 DAKİKA PİŞİRİLİR.
DİĞER TARAFTA ŞEKER VE SU KAYNATILIR , KAYNAYINCA LİMON SUYU EKLENİP 5 DAKİKA DAHA KAYNATILIP OCAKTAN ALINIR.FIRINDAN ÇIKAN TATLI ÜZERİNE DÖKÜLÜR.(TATLI-SICAK, ŞERBET-SICAK)
İSTENİRSE ÜZERİNE FINDIK , FISTIK, HİNDİSTAN CEVİZİ DÖKÜLÜP SERVİS YAPILIR.

1 yorum:

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL