22 Temmuz 2013 Pazartesi

SİHİRLİ ELLER MUTFAKTA GOLD MASTER RAMAZAN MENÜM 2






















YOĞURT SOSLU TAVUK TOPLARI
MALZEMELER
2 ADET TAVUK GÖĞSÜ
1 ADET SOĞAN
YARIM DEMET DEREOTU
1 ADET YUMURTA
3 DİLİM EKMEK İÇİ
TUZ , KARABİBER
SOSU İÇİN
250 GRAM YOĞURT
5-6 DİŞ SARMISAK
DEREOTU
YARIM ÇAY BARDAĞI SU
YAPILIŞI

TAVUK GÖĞSÜNÜ KUŞBAŞI DOĞRAYARAK ROBOTTA CEKİP KIYMA HALİNE GETİRİYORUZ . İÇİNE YUMURTAYI , ISLATIP SUYU SIKILMIŞ EKMEK İÇLERİNİ , TUZU , KARABİBERİ , İNCE KIYILMIŞ SOĞANI , DEREOTUNU KOYUYORUZ. VE GUZELCE YOĞURUYORUZ . YAĞLI KAĞIT SERİLİ FIRIN TEPSİMİZE CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPLAR HALİNDE KOYUP ÜZERLERİNE AZ AZ ELİMİZLE SIVIYAĞ SÜRÜYORUZ . 200 DERECELİK FIRINDA 35-40 DAKİKA PİŞİRİYORUZ.
SOSU İÇİN YOĞURDU BİR KABA KOYARAK ÜZERİNE SU EKLEYİP AKIŞKAN BİR KIVAMA GETİRİYORUZ . İÇİNE DEREOTU , SARMISAK VE AZ TUZ EKLEYİP KARIŞTIRIYORUZ . PİŞEN TAVUK TOPLARINI TABAĞA ALIP ÜZERİNE SOS DÖKEREK SERVİS 
YAPIYORUZ .

KOLAY ÇİĞ KÖFTE
MALZEMELER
2 SU BARDAĞI İNCE BULGUR
1 ORTA BOY SOĞAN VEYA 2 KÜÇÜK SOĞAN
2 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
2 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
2 DİŞ SARIMSAK
2 - 3 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
2 YEMEK KAŞIĞI NAR EKŞİSİ
3 - 4 YEMEK KAŞIĞI İSOT
1 YEMEK KAŞIĞI KİMYON
1 YEMEK KAŞIĞINA YAKIN KARABİBER
TUZ
1 ADET LİMON
5-6 ADET MARUL YAPRAĞI
5-6 TAZE SOĞAN
5-6 DAL MAYDANOZ
YAPILIŞI
BİR KARIŞTIRMA KABINA İSOTU , NAR EKŞİSİNİ , RENDELENMİŞ SOĞANI, DOMATES VE BİBER SALÇASINI , TUZU, KARABİBERİ , RENDELENMİŞ SARIMSAĞI ,ZEYTİNYAĞINI GÜZELCE KARIŞTIRIYORUZ. DİĞER TARAFTA BULGURUMUZU SICAK SUYLA ISLATIP ÜZERİ KAPALI HALDE 30 DAKİKA KADAR BEKLETİYORUZ VE HAZIRLADIĞIMIZ KARIŞIMA BULGURUDA KATIP GÜZELCE 10-15 DAKİKA YOĞURUYORUZ ÜZERİNİ KAPATIP 20 DAKİKA KADAR BEKLETTİKTEN SONRA ŞEKİL VEREREK MARUL YAPRAKLARI ÜZERİNE KOYARAK LİMONLA BİRLİKTE SERVİS YAPIYORUZ .
REVANİ
MALZEMELER
4 YUMURTA(BÜYÜK BOY KULLANDIM)
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞI İRMİK
1 SU BARDAĞI UN
YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET KABARTMA TOZU
LİMON KABUĞU RENDESİ
ŞERBETİ İÇİN 
3,5 SU BARDAĞI ŞEKER
4 SU BARDAĞI SU
YARIM LİMON SUYU

YAPILIŞI
ÖNCE SOĞUMASI İÇİN ŞERBETİ YAPIYORUZ.SU VE ŞEKER KAYNAMAYA BAŞLAYINCA LİMON SUYU EKLEYİP 15 DAKİKA DAHA PİŞİRİP SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ.DİĞER TARAFTA YUMURTA ARDINDAN DÜĞER MALZEMELER EKLENİP GÜZELCE HARMANLANLAYIP YAĞLI KALIBA DÖKEREK ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECELİK FIRINDA 25 DAKİKA KADAR PİŞİRİYORUZ.TATLIMIZ SICAK ŞERBET SOĞUK OLACAK ŞEKİLDE ŞERBETİNİ DÖKÜP ILIK FIRINDA ÇEKMESİ İÇİN BEKLETİYORUZ.HİNDİSTAN CEVİZİ İLE SÜSLEYİP SERVİS YAPIYORUZ
AFİYET OLSUN HAYIRLI RAMAZANLAR












1 yorum:

  1. Güzel bir menü olmuş, ellerinize sağlık. Ankaralı bloggerlar toplantıları olduğunda beni de unutmayın lütfen. Ankara'dan sevgiler. Hayırlı,bereketli ramazanlar...

    YanıtlaSil

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL