İSTİRİDYE MANTARI ÇORBASI
MALZEMELER
250 GRAM İSTİRİDYE MANTARI
1/2 LİTRE SÜT
1 LİTRE SU
1 SU BARDAĞINA YAKIN UN
YARIM DEMET DEREOTU
YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
TUZ
YAPILIŞI
MANTARLAR GÜZELCE YIKANIP KÜÇÜK PARÇALAR HALİNDE DOĞRANIR.TENCEREYE SIVI YAĞ VE UNU KOYUP KARIŞTIRDIKTAN SONRA SÜTÜ ARDINDAN SUYU (HER İKİSİ DE SOĞUK) EKLEYİP ÇIRPICI YARDIMIYLA KARIŞTIRILIR. DAHA SONRA DOĞRADIĞIMIZ MANTARLAR VE TUZ EKLENİP PİŞMEYE BIRAKILIR. ARA SIRA ÇIRPICIYLA KARIŞTIRARAK UNUN DİBE ÇÖKMESİ ÖNLENİR.PİŞMEYE YAKIN KIYILMIŞ DEREOTU EKLENİP OCAKTAN ALINIR.
SICAK SICAK SERVİS EDİLİR.
TAS KEBABI VE PİLAV
TAS KEBABI İÇİN MALZEMELER
300 GRAM DANA KUŞBAŞI
1 ORTA BOY SOĞAN
2 ADET SİVRİ BİBER
1 ÇORBA KAŞIĞI UN
1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
TUZ,KARABİBER,KEKİK
3-4 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ
PİLAV İÇİN MALZEMELER
3 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
1 ORTA BOY SOĞAN
TAS KEBABI YAPILIŞI
ETLER SUYUNU BIRAKIP ÇEKENE KADAR AZ SUDA PİŞİRİLİR. KIYILMIŞ SOĞAN, DOĞRANMIŞ BİBER ,UN ,YAĞ,TUZ, KARABİBER ,KEKİK ,SALÇA TENCEREYE KONARAK PİŞİRİLİR . ET VE SARIMSAK EKLENİR VE SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRİLİR .
PİLAV YAPILIŞI
1 ORTA BOY SOĞAN
2 ADET SİVRİ BİBER
1 ÇORBA KAŞIĞI UN
1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
TUZ,KARABİBER,KEKİK
3-4 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ
PİLAV İÇİN MALZEMELER
3 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
1 ORTA BOY SOĞAN
TAS KEBABI YAPILIŞI
ETLER SUYUNU BIRAKIP ÇEKENE KADAR AZ SUDA PİŞİRİLİR. KIYILMIŞ SOĞAN, DOĞRANMIŞ BİBER ,UN ,YAĞ,TUZ, KARABİBER ,KEKİK ,SALÇA TENCEREYE KONARAK PİŞİRİLİR . ET VE SARIMSAK EKLENİR VE SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRİLİR .
PİLAV YAPILIŞI
SOĞAN SIVI YAĞDA KAVRULUR. DAHA SONRA PİRİNÇLERDE EKLENEREK KAVURMAYA DEVAM EDİLİR 1-2 DAMLA LİMON SUYU (BEYAZ OLMASI VE YAPIŞMAMASI İÇİN) TUZ VE ÜZERİNİ ÖRTECEK KADAR SU İLAVE EDİLEREK PİŞMEYE BIRAKILIR . PİŞEN PİLAVIN KAPAĞI AÇILARAK ÜZERİNE KAĞIT HAVLU KONUP KAPAĞI ÖRTÜLÜR VE DEMLENDİRİLİR
BİRLİKTE SERVİS EDİLİR.
ÇİLEKLİ KOLAY PASTA
MALZEMELER
2 YUMURTA
2 TÜRK KAHVESİ FİNCANI TOZ ŞEKER
2 TÜRK KAHVESİ FİNCANI UN
1 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
1 KUTU 200 ML KREMA
750 GRAM ÇİLEK
YAPILIŞI
YUMURTALARIN BEYAZLARI VE SARILARINA ŞEKERİ BÖLÜŞTÜRÜP AYRI AYRI ÇIRPIYORUZ.BEYAZLAR KREM ŞANTİ KIVAMINA GELİNCE ŞEKER , AZ SÜT İLE ÇIRPTIĞIMIZ SARILARI BİR ARAYA GETİRİP VANİLYA, UN, KABARTMA TOZU YAĞI EKLEYİP KEK HAMURU YAPIYORUZ.YUVARLAK YAĞLANMIŞ VE UNLANMIŞ BİR KALIBA KEK HAMURUNU DÖKÜP İNCE BİR KEK ELDE EDİYORUZ.ÖNCEDEN ISINMIŞ 180 DERECELİK FIRINDA 15 DAKİKA PİŞİRİYORUZ BU SÜRE FIRINA GÖRE DEĞİŞEBİLİR 10 DAKİKA SONRA KONTROL EDİN.
DİĞER TARAFTA KREMAYI BİR KABA ALIP GÜZELCE ÇIRPIP YOĞUNLAŞTIRIYORUZ.BİR KAÇ ADET ÇİLEĞİ SÜSLEME İÇİN AYIRIP KALANI PÜRE HALİNE GETİRDİKTEN SONRA KREMAYA EKLİYORUZ İSTERSENİZ BİR MİKTAR ŞEKERDE EKLEYEBİLİRSİNİZ.ELDE ETTİĞİMİZ KREMAYI KEKİN ÜZERİNE DÖKÜP BUZDOLABINDA 3-4 SAAT BEKLETİYORUZ.
Mantarın olduğu her şeyi çok severim, çilekli pasta da harika görünüyor ellerine sağlık, akşama iftarda görüşmek üzere inşallah... Sevgiyle...
YanıtlaSilTam benlik bir menü olmuş :)) ellerine sağlık
YanıtlaSilBana da beklerim :) www.tarifname.net
Sevgiler