Zaful

25 Haziran 2013 Salı

YOĞURTLU KABAK ŞÖLENİ

YAZ AYLARINDA HAFİF PRATİK BİR O KADAR LEZZETLİ TARİFLER ARIYORUZ.İŞTE HEM PRATİK , HEM LEZZETLİ , HEM ARA ÖĞÜNLERDE TÜKETEBİLECEĞİNİZ HEM ÇAY SAATLERİNDE HEM DE ET , TAVUK,HİNDİ YEMEKLERİ YANINA YAPILABİLECEK GÜZEL BİR LEZZET
MALZEMELER
4 ADET KÜÇÜK BOY KABAK
5-6 DİŞ SARIMSAK
1 BÜYÜK KASE YOĞURT
YARIM DEMET DEREOTU
2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
TUZ

YAPILIŞI
KABAKLARIN KABUKLARINI SOYUP RENDELİYORUZ(KABUKLAR PİŞMEYECEĞİNDEN SERT OLUR VE LEZZETSİZ O NEDENLE KABUKLU OLARAK RENDELEMEYİNİZ).DAHA SONRA SARIMSAKLARI EKLİYORUZ İSTER RENDELEYEBİLİR İSTERSENİZ MİNİK MİNİK DOĞRAYABİLİRSİNİZ SİZE KALMIŞ BEN AĞIZA GELMESİNİ SEVDİĞİMDEN DOĞRAMAYI TERCİH ETTİM.İNCE KIYDIĞIMIZ DEREOTUNU EKLEDİKTEN SONRA YOĞURDU KOYUYORUZ.SON OLARAK TUZ VE YAĞINI EKLEYİP GÜZELCE HARMANLADIKTAN SONRA SERVİS KABIMIZA ALIYORUZ.ÜZERİNİ KIYILMIŞ DEREOTU İLE SÜSLEYEBİLİRSİNİZ BEN SADE TERCİH ETTİM
AFİYET OLSUN SEVGİLER

2 yorum:

  1. evet şölen ziyafetlerinde bile sofra da yerini almalı.Ellerine sağlık Ebrucum
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ebru'cum kabağa asla hayır diyemem ellerine sağlık,sevgiler...

    YanıtlaSil

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL