Zaful

4 Mayıs 2013 Cumartesi

EBRU USULÜ PRATİK HİNDİ TANTUNİ

HİNDİ YEMEKLERİNE TAKILMIŞ DURUMDAYIM HEM LEZZETLİ HEM SAĞLIKLI OLDUĞUNDAN ÇOK GÜZEL OLUYOR.DAHA ÖNCE ET VE TAVUK İLE DENEDİĞİM TANTUNİYİ KENDİ USULÜMCE HİNDİYLE YAPTIM ÇOKTA GÜZEL OLDU HEM DE ÇOK PRATİK
MALZEMELER
1 KİLO HİNDİ BONFİLE
TUZ , KARABİBER, PUL BİBER, KEKİK
SIVI YAĞ
4 ADET TAZE SOĞAN
KURU KIRMIZI ETLİ BİBER
YAPILIŞI
HİNDİ BONFİLE TAVLA ZARI BÜYÜKLÜĞÜNDE DOĞRANIR.DİĞER MALZEMELER EKLENİR AZ MİKTAR SU İLE SOTELENİR.PATATES KIZARTMASIYLA BİRLİKTE SERVİS EDİLEBİLECEĞİ GİBİ YUFKACILARDAN TEMİN EDİLEBİLECEK YUFKA EKMEK İLE DÜRÜM HALİNDE TÜKETİLEBİLİR
AFİYET OLSUN SEVGİLER


3 yorum:

  1. Canım mutlu pazarlar yorumun yanlışlıkla silindi kusuruma bakma:))
    Tantunin nefis ellerine sağlık, evgiler.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık canım çok lezzetli görünüyor sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Hindi eti hiç yemedim ben,hep tavuk hep tavuk :)
    güzel bir tarif:)

    YanıtlaSil

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL