1 Nisan 2013 Pazartesi

TOMBİK POĞAÇA

KAHVALTIYA DEĞİŞİK LEZZETLER KATMAK ADINA DENEMELER YAPMAYI SEVİYORUM.DAHA ÖNCE ÇOK POĞAÇA YAPTIM AMA BUNLARI AYRI SEVDİM VE TARİFİNİ SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM
MALZEMELER
3 SU BARDAĞI UN
1 PAKET KURU MAYA(DR.OETKER)
YARIM SU BARDAĞI SÜT
YARIM SU BARDAĞI SIVI YAĞ
YARIM SU BARDAĞI ILIK SU
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
YARIM SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
ÜZERİ İÇİN ;
1 YUMURTA SARISI VE ÇÖREK OTU

YAPILIŞI
UN VE KURU MAYA GÜZELCE HARMANLANIR.KURU MAYALI TARİFLERDE ÖNCE UNLA MAYAYI KARIŞTIRMAK DAHA GÜZEL MAYALANMASINI SAĞLIYOR.DAHA SONRA DİĞER MALZEMELERDE YAVAŞ YAVAŞ EKLENEREK YOĞURULUR.ÇOK VICIK OLMAYAN HAFİF ELE YAPIŞAN BİR HAMUR ELDE EDİLİR.1 SAAT MAYALANMAYA BIRAKILIR. TOMBUL ŞEKİL VERİLEREK YAĞLI TEPSİYE DİZİLİP 50 DERECEYE ISITILMIŞ FIRINDA 10 DAKİKA DAHA MAYALANDIRILIP FIRINDAN ÇIKARILIR.BU ARADA FIRININ ISISI 180 DERECEYE GETİRİLİP POĞAÇALARA YUMURTA SARISI SÜRÜLÜR VE ÇÖREK OTU SERPİLİR.
ISINMIŞ FIRINA KOYDUĞUMUZ POĞAÇALARI YAKLAŞIK 25 DAKİKA PİŞİRDİKTEN SONRA SICAK SICAK SERVİS EDİLİR.
AFİYET OLSUN SEVGİLER

6 yorum:

  1. Günaydın Ankaralı Blogger lere rastlayınca birden heyecanlanıyorum ne hoş.canım ellerine sağlık nefis görünüyor Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık Ebrucum. Çok lezzetli görünüyor bu tombişler.. Afiyetle..

    YanıtlaSil
  3. İyi haftalar diliyorum canım ellerine sağlık...
    Tam da adına yakışır bir halde tombik tombik lezzetler...
    Eleerine sağlık sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık, nefis olmuş poğaçalar,afiyet olsun.sevgiler

    YanıtlaSil
  5. eline saglık tatlım banada beklerım sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım.Fırından çıkınca sıcak sıcak yemeyi seviyorm

    YanıtlaSil

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL