Zaful

4 Nisan 2013 Perşembe

SÜRPRİZ POĞAÇA


AKŞAM YEMEĞİNDE SULU YEMEK YERİNE BAZEN DEĞİŞİK ŞEYLER YAPMAK İSTEDİĞİM ZAMANLARDAN BİRİYDİ SANIRIM VE MUTFAĞA GİRDİM BÖYLE ŞİRİN SÜRPRİZ POĞAÇALARLA GERİ DÖNDÜM TARİFİMİ
MALZEMELER
2 PAKET KURU MAYA 20 GRAM
YARIM SU BARDAĞI SÜT
YARIM SU BARDAĞI AYÇİÇEK YAĞI
YARIM SU BARDAĞI SU
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
ALDIĞI KADAR UN
İÇ İÇİN 
HAŞLANMIŞ PATATES
TUZ , KARABİBER
ÜZERİ İÇİN 
1 YUMURTA SARISI
YAPILIŞI
TÜM MALZEMELER BİR ARAYA GETİRİLİP GÜZELCE YOĞURULUR.ELDE ETTİĞİMİZ HAMUR ÇOK SERT OLMASIN ELE YAPIŞMAYAN BİR HAMUR YAPALIM.HAZIRLANAN HAMURU GÜZELCE YOĞURDUKTAN SONRA FIRIN KABINA ALIP 50-70 DERECE ISITTIĞIMIZ FIRINDA 30 DAKİKA KADAR BEKLETELİM BÖYLECE HEM KOLAY HEM DE GÜZEL MAYALANIYOR.
DAHA SONRA CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARIP AVUCUMUZDA HAFİFÇE GENİŞLETELİM ORTASINA İÇ MALZEMESİ KOYUP HAMURU BİRLEŞTİRİP ELİMİZDE YUVARLAYALIM TOP ŞEKLİ VERİP ÜSTÜNE HAFİÇE BASTIRIP YAĞLI FIRIN TEPSİSİNE ALALIM .ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜP 180 DERECE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 25 DAKİKA KADAR PİŞİRELİM.ÇAY VE KAHVE İLE SERVİS EDELİM
AFİYET OLSUN SEVGİLER


7 yorum:

  1. ellerine sağlık. Hamurla oynamak değişik şeyler yapmak çok hoş. afiyetle

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık Ebrucum pufidik pufidik çok güzel ve lezzetli görünüyorlar..sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık bazen değişiklik güzel oluyor.

    YanıtlaSil
  4. Ebru'cum ellerine sağlık bir tanecik aldım sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. mayalı tarifleri çok severim,sıcacık fırından yeni çıkmış olursa hiç dayanamam :)

    YanıtlaSil
  6. güzel yorumlar için çok teşekkürler sevgiler :)

    YanıtlaSil
  7. poğaça sevilmez mi, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL