14 Nisan 2013 Pazar

PEYNİRLİ ÇITIR EKMEK

HAFTA SONU KAHVALTILARDA DEĞİŞİK LEZZETLER YAPMAK KEYİFLİ OLUYOR , DIŞARIYA BRUNCH YAPMAYA GİDEMEYENLER Kİ EVDE BRUNCH'DAN ÇOK DAHA GÜZEL VE EKONOMİK LEZZETLER ORTAYA ÇIKARILABİLİR.
HAFTA SONU İÇİN PEK ÇOĞUMUZUN BİLDİĞİ BİR LEZZETTE BİRAZ DEĞİŞİKLİK YAPARAK DENEDİM SONUÇ HARİKA OLDU
MALZEMELER
10-12 DİLİM EKMEK
1 YUMURTA (XL)
2 KÜP SÜZME PEYNİR
10-12 DAL DEREOTU
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ

YAPILIŞI
PEYNİR ÇATAL YARDIMIYLA EZİLEREK İÇİNE YUMURTA EKLENİR.GÜZELCE HARMANLAYIP SONRA KIYDIĞIMIZ DEREOTUNU EKLEYİP KARIŞTIRIYORUZ.EKMEKLERİN ÜZERİNE ÇOK KALIN OLMAYACAK ŞEKİLDE SÜRÜP DÜZ BİR BIÇAK YARDIMIYLA YAYIYORUZ. FIRININ IZGARA KISMINDA 5-6 DAKİKA PİŞİRİP SICAK SICAK SERVİS EDİYORUZ
AFİYET OLSUN SEVGİLER

4 yorum:

  1. Ohh ne severim ne severim! :) Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. harika bir kahvaltılık...

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık bu ekmekleri ben de kahvaltı da çok seviyorum bugün bende de farklı malzemelerle olanı vardı..Küçük büyük herkesin sevdiği bir lezzet..Afiyetler olsun..Bana da beklerim sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Canım ellerine sağlık rahmetli annem
    çocukken çok yapardı bize,sonra ben devam ettim sevgiler...

    YanıtlaSil

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL