Zaful

3 Nisan 2013 Çarşamba

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE

KURABİYESİZ GÜN GEÇİRMİYORUM DERSEM YERİDİR YANİ YİNE BİR KURABİYE TARİFİMLE SİZLEYİM KURABİYELERİMİN EN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİ 250 GRAM DEĞİL SADECE BİR KAŞIK KATI YAĞ İÇERMESİ
MALZEMELER
4 ÇAY BARDAĞI UN
1 SU BARDAĞINA YAKIN HİNDİSTAN CEVİZİ
2 ÇAY BARDAĞINA YAKIN TOZ ŞEKER
1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
6 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ(YARIM ÇAY BARDAĞI KADAR)
1 YUMURTA
1 PAKET KABARTMA TOZU
YARIM SU BARDAĞI SÜT
PORTAKAL VE LİMON KABUĞU RENDESİ
ÜZERİ İÇİN HİNDİSTAN CEVİZİ

YAPILIŞI
TÜM MALZEMELERİ GÜZELCE KARIŞTIRIP HARMANLIYORUZ.MİNİK TOP ŞEKLİ VERİP ÖNCE YUMURTA BEYAZINA SONRA HİNDİSTAN CEVİZİNE BATIRIP YAĞLANMIŞ FIRIN KABINA DİZİYORUZ.ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECELİK FIRINDA PİŞİRİYORUZ
AFİYET OLSUN SEVGİLER



3 yorum:

  1. Ellerine sağlık çok severim hindistan cevizli kurabiyeyi sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,
    hindistan cevizli kurabiye bir harika ellerine sağlık. Bloğunu takibe aldım. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle.
    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  3. elıne sağlık hındıstancevızı her tatlıya yakısıyor bence

    YanıtlaSil

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL