10 Nisan 2013 Çarşamba

FIRINDA HİNDİ KANAT VE BULGUR PİLAVI YEŞİL SALATA EŞLİĞİNDE

BU ARADA HİNDİ YEMEKLERİNE SARMIŞ DURUMDAYIM AKLINIZDA OLSUN HİNDİ HORMON VE İLAÇ KABUL ETMEDİĞİNDEN TAVUKTAN DAHA SAĞLIKLI AYRICA TAVUKTAN DAHA LEZZETLİ ÇÜNKÜ NORMAL BÜYÜME HIZINA BIRAKILARAK KESİM YAPILIYOR.
MALZEMELER
4 ADET HİNDİ KANAT(RESİMDEKİ GİBİ BÜYÜK OLUYOR)
1 KASE YOĞURT
2 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
YARIM SU BARDAĞI SIVI YAĞ
TUZ , KARABİBER , PULBİBER
PİLAV İÇİN 
1 KASE BULGUR
1 ORTA BOY SOĞAN
1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
TUZ , KARABİBER , PULBİBER
YAZLIK DOMATES SOS
YAPILIŞI
HİNİ KANATLAR YOĞURT , SIVI YAĞ , SALÇA ,TUZ , KARABİBER VE PUL BİBERDEN OLUŞAN KARIŞIMLA GÜZELCE KAPLANIP YAĞLI KAĞIT SERİLİ FIRIN TEPSİSİNE KONUR.TEPSİNİN YARISINA KADAR SICAK SU EKLENİR.
220 DERECE ÖNCEDEN ISINMIŞ FIRINDA 45 DAKİKA KADAR PİŞİRİLİR.
PİLAV İÇİN SOĞAN , SALÇA VE DOMATES SOS KONULUP YIKANAN BULGUR,TUZ ,KARABİBER ,PUL BİBER  EKLENEREK PİLAV PİŞİRİLİR.
YEŞİL SALATA İLE BİRLİKTE SERVİS YAPILIR.
AFİYET OLSUN SEVGİLER

2 yorum:

Fikirleriniz benim için önemli sevgiler

ZAFUL